Δούλεψε με βάση τα δύο πλάνα γυμναστικής του πόστερ και θα καταφέρεις ταυτόχρονα να μειώσεις το λίπος σου και να αυξήσεις το μεταβολισμό σου.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις έχουν αυξομείωση στη δυσκολία τους κι έτσι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου είτε είσαι αρχάριος είτε προχωρημένος. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συνέπεια. Προπόνηση για όλο το σώμα.

Δύο πλάνα για να αυξήσεις τις καύσεις σου και να χάσεις κιλά:

ΠΛΑΝΟ Α

1
Α- Ανύψωση ιατρικής μπάλας με τεντωμένα πόδια
Ξάπλωσε ανάσκελα με τεντωμένα πόδια και ρίξε το βάρος του σώματος στους αγκώνες, οι οποίοι πρέπει να είναι σε γωνία 90 μοιρών και να ακουμπάνε το πάτωμα. Βάλε μία ιατρική μπάλα ανάμεσα στα πόδια.

ΒΔιατηρώντας τα πόδια τεντωμένα, προσπάθησε να σηκώσεις την μπάλα από το πάτωμα, μέχρι τα πόδια να είναι σε γωνία 45 μοιρών με τον κορμό. Κατά τη διάρκεια της κίνησης πρέπει να σφίγγεις την κοιλιά σου και τα πόδια να πιέζουν την μπάλα. Μείνε για λίγο στην ανώτατη θέση κι επανάφερε τα πόδια στην αρχική.

2
Α- Γέφυρα με ανύψωση χεριού-ποδιούΛάβε την κλασική θέση της γέφυρας με το σώμα να είναι παράλληλο στο πάτωμα και να στηρίζεται στους αγκώνες και τις μύτες των ποδιών.

Β- Σήκωσε το αριστερό χέρι και το δεξί πόδι, έτσι ώστε να έρθουν παράλληλα με το πάτωμα. Μη χαλάς τη γραμμή του κορμού. Μείνε εκεί για 10 δευτερόλεπτα.

Γ- Στη συνέχεια επανέφερε τα άκρα στην αρχική θέση και σήκωσε το δεξί χέρι και αριστερό πόδι για άλλα 10 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι 1 επανάληψη.

3
Α- Ανυψώσεις ώμων
Στάσου όρθιος με τα πόδια να έχουν άνοιγμα ίσο με των ώμων και στα τεντωμένα χέρια να κρατάς ένα ζευγάρι αλτήρες με τις παλάμες να κοιτάνε πίσω. Οι αλτήρες πρέπει να είναι στο πλάι.

Β- Σήκωσε τους αγκώνες προς τα πάνω, ώστε να έρθουν στην ίδια ευθεία με τους ώμους - οι γωνία των αγκώνων πρέπει να είναι στις 90 μοίρες. Μείνε για λίγο σε αυτήν τη θέση κι επανέφερε τα χέρια στην αρχική.


4
Α- Κάμψεις σε ιατρική μπάλα με κλειστά χέρια
Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις, αλλά τοποθέτησε τα χέρια πάνω σε μία ιατρική μπάλα με τους αντίχειρες να ακουμπάνε μεταξύ τους.



Β- Λύγισε τους αγκώνες και φέρε το στήθος όσο πιο κοντά στην μπάλα μπορείς. Μη χαλάς τη φυσική γραμμή του κορμού. Μείνε για λίγο σε αυτήν τη θέση κι επανάφερε το σώμα στην αρχική.


(σύντομα η συνέχεια)