Ένα από τα πιο πρόσφατα έργα του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Νιλ Λαμπιούιτ, το έργο ''In a dark dark house'' (ελληνική απόδοση: Σκοτεινό σπίτι) που γράφτηκε το 2007, θα ανεβάσουν τα μέλη του θεατρικού οργανισμού ''Πρώτες Υλες''. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στις 21:30 στο Ίδρυμα ''Μιχάλης Κακογιάννης''.


Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή.


Το ''Σκοτεινό σπίτι'' παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Lortel Theatre στη Νέα Υόρκη και πραγματεύεται την ιστορία δύο αδελφών, οι οποίοι βιώνουν ο καθένας από τη δική του πλευρά μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: Στον αυλόγυρο μιας ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής τα δύο αδέλφια έρχονται αντιμέτωπα με την αλήθεια. Ο Ντρου, ο μικρότερος, βρίσκεται εκεί με δικαστική εντολή υπό ιατρική παρακολούθηση και καλεί τον μεγαλύτερο αδελφό του, Τέρυ να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό ότι στην παιδική ηλικία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ένα φίλο της οικογένειας.


Σχέσεις που βαδίζουν πάνω σε τεντωμένο σκοινί, αισθήματα που ξυπνούν μοιραίες αναμνήσεις. Μια παράσταση, στην οποία το ανέβασμα του Χρήστου Λύγκα παντρεύει τα έντονα συναισθήματα που απορρέουν από το δέσιμο των δύο αδελφών. Το ατμοσφαιρικό βίντεο-άρτ της Βάνας Κωσταγιόλα δίνει το στίγμα του παρελθόντος και το συνδέει με το παρόν. Η λύτρωση θα έρθει με τρόπο μη αναμενόμενο...


Ίδρυμα ''Μιχάλης Κακογιάννης'' Πειραιώς 206 Ταύρος www.mcf.gr


Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00. Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση. Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC.