Φέτος, η Διεθνής Ημέρα για τον Τερματισμό της Βίας κατά των Εργαζομένων με το Σεξ, είχε οριστεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. 
Στο Ναϊρόμπι, οι εκδηλώσεις κράτησαν από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα και έγιναν υπό τη διοργάνωση της Κενυάτικης Συμμαχίας των Εργαζομένων με το Σεξ, (KESWA), σε συνεργασία με κοινωνικές οργανώσεις, οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και διάφορα δυναμικά άτομα και εθελοντές, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά για να έχει επιτυχία αυτή η ημέρα. 
Ο εορτασμός της ημέρας ξεκίνησε με μια σιωπηλή δημόσια πομπή, από τη Γωνία Ελευθερίας της πόλης στις 8:30 και τελείωσε στο Charter Hall, όπου έλαβαν χώρα οι προγραμματισμένες δραστηριότητες.
Οι εκδηλώσεις ήταν δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό.
Η Melissa Wainaina από το 'Behind the Mask',  μίλησε με την Daughtie Ogutu, τη βοηθό συντονίστρια του προγράμματος, για το κίνημα και την ημέρα αυτή.
Παρακάτω υπάρχουν τμήματα αυτής της συνέντευξης:
Πείτε μας, τι περιμένατε από εκείνη την ημέρα;
Οι εργαζόμενοι με το σεξ από διάφορα μέρη της χώρας μαζεύτηκαν στις 8 το πρωί στο Ναϊρόμπι στη Γωνία της Ελευθερίας, που είναι ιστορικό σημείο στην Κένυα, επειδή συμβολίζει την Απελευθέρωση.
Στη συνέχεια περπατήσαμε περίπου 1 χιλιόμετρο μέχρι το Charter Hall, το οποίο είναι δίπλα στο γραφείο του δημάρχου του Ναϊρόμπι, όπου οι εργαζόμενοι με το σεξ μοιράστηκαν εμπειρίες, έκαναν ένα σόου μόδας και παρουσίαση χορών, ποίησης και θεατρικών για το κοινό.
Τι είναι το σημαντικό σε αυτήν την ημέρα;
Η Διεθνής Ημέρα για τον Τερματισμό της Βίας κατά των Εργαζομένων με το Σεξ και ο εορτασμός της, έχει να κάνει με το να γίνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα του σεξ, ορατοί. Σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αυτοί είναι γνωστό ή θεωρείται πως είναι μυστικοπαθείς.
Η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη της στους εργαζόμενους με το σεξ, κανείς δε μιλάει για αυτούς, ούτε τολμά να παρέμβει όταν μια τέτοια γυναίκα ή άνδρας κακοποιείται ή σκοτώνεται. Η εκδήλωση λειτουργεί σα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο για να μιλήσει για τις εργαζόμενες/ους με το σεξ. Είναι μέρος της κοινότητάς μας και είναι αδελφοί και αδελφές μας, μητέρες μας και ούτω καθεξής.
Ποια ζητήματα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι άνδρες που εργάζονται με το σεξ; 
Αντιμετωπίζουμε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως δολοφονίες, βιασμούς, βασανιστήρια, απάνθρωπη ή ταπεινωτική συμπεριφορά από την αστυνομία, τους πελάτες και όχι μόνο.
Επίσης προσπαθούμε να προωθήσουμε το θέμα της αποποινικοποίησης της εργασίας με το σεξ. Επιθυμούμε να αναγνωριστεί ως εργασία η δουλειά στο σεξουαλικό τομέα και να ιδρυθεί ένα σωματείο, καθώς και να συμμετάσχουμε σε συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Πώς εξελίχθηκε το κίνημα των εργαζομένων με το σεξ;
Το κενυατικό κίνημα των εργαζομένων στο σεξ είναι πολύ προοδευτικό και προωθείται από μια ισχυρή ομάδα παθιασμένων ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα, καθώς και οργανισμών, οι οποίοι σύστησαν την 'KESWA' σαν κομμάτι της ευρύτερης Συμμαχίας Αφρικανών Εργαζομένων με το Σεξ (ASWA).
Τι, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να γίνει για να μειωθεί η άγνοια σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων με το σεξ;
Η κοινότητα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο για τα δικαιώματα των εργαζομένων του σεξ και χρειάζεται να καταλήξουμε σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να κατοχυρωθούν τα δικαιώματά μας.
Ποιο ήταν η φράση -  σύνθημα της 17ης Δεκεμβρίου; 
"Δικό μου το σώμα, δική μου η επιλογή'. Αυτό το σύνθημα θέλει να πει πως οι εργαζόμενοι άνθρωποι με το σεξ έχουν κάνει τις δικές τους επιλογές για το πώς χρησιμοποιούν το σώμα τους και θέλουν αυτές οι επιλογές τους να είναι σεβαστές.
Πηγή: http://www.mask.org.za/kenyan-sex-workers-to-march-in-bid-to-end-violence/