Διατεθειμένος να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που δείχνουν σε βασμό στην διαφορετικότητα του καθενός είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Μητροπολιτης 'Ανθιμος το ξέρει; 


"Οι επιλογές του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Κι αυτά που θεωρούνται δεδομένα στις δυτικές κοινωνίες θα πρέπει να τα βλέπουμε με αυτήν την σκοπιά και να μην μας κάνουν εντύπωση."

Μια φράση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη όπως και άλλα πολλά που είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Screw που εκφράζει ομοφυλόφιλικές ομάδες της Θεσσαλονίκης.

'Οπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, µε δεδοµένο το προηγούµενο της Τήλου, όπου οι γάµοι µεταξύ οµόφυλων που τελέστηκαν τελικά ακυρώθηκαν, διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα που να αντιβαίνει στον νόµο.

Π. Ψωμιάδης: "Gay φίλους έχουμε όλοι μας

"Gay φίλους έχουμε όλοι μας, ειναι κοινωνικό φαινόμενο και δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκλεισμούς. Gay πολιτική δεν πρόκειται να κάνω", είπε στο Newsit ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Και συνέχισε: "Διαφωνώ ριζικά με τους γάμους μεταξύ των gay. Ειμαι πιστός στις παραδόσεις και την Ορθοδοξία. Από την άλλη δεν είναι δυνατόν να καταργούμε τις στρατιωτικές παρελάσεις και να κάνουμε παρελάσεις gay."