Σε δυο νέες αλλαγές προχωράει στο Status του το facebook με σκοπό να καλυφθούν και οι ομοφυλόφιλοι χρήστες του. "Σε συμβίωση" και "Σε ένωση", τα δύο νέα status στο προφίλ των χρηστών. 


Πολλοί χρήστες της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ίσως κάποιες φορές να ψάχνουν το κάτι παραπάνω στη λίστα επιλογών τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν αυτό που του τους ταιριάζει.


Γι' αυτό το λόγο λοιπόν οι αρμόδιοι του site μετά από την πληθώρα μηνυμάτων που λάμβαναν από ομοφυλόφιλους χρήστες, συμβουλεύτηκαν διάφορους οργανισμούς που ασχολούνται με τα δικαιώματα των gay και τελικά πρόσθεσαν εκτός από τις επιλογές που υπήρχαν, όπως ήταν το “Μόνος”, “Σε σχέση”, “Σε ελεύθερη σχέση”, “Παντρεμένος”, “Χήρος”,  ακόμα δύο επιλογές οι οποίες είναι “Σε συμβίωση” (in a domestic partnership”) και “Σε ένωση” (“in a civil union”).


Οι δύο νέες επιλογές χρησιμοποιούνται κυρίως στις ΗΠΑ από τα ομόφυλα ζευγάρια τα οποία δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα καθώς η πολιτεία τους δεν τους το αναγνωρίζει.


Από την άλλη όμως, όπως ήταν αναμενόμενο υπάρχουν και αντιδράσεις από αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι όροι αυτοί, χρησιμοποιούνται στις πολιτείες που δεν αναγνωρίζουν ότι οι gay μπορούν να κοινοποιούν πώς είναι παντρεμένοι και μάλλον το Facebook θέλει να κάνει το ίδιο.

Η συγκεκριμένη αλλαγή, είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ στον Καναδά, στη Γαλλία, στην Αυστραλία και στη Μ. Βρετανία, όμως σε λίγο καιρό θα μπορεί να χρησιμοποιείτε και σε άλλες χώρες.