Εγώ προσωπικά προτιμώ να παρενοχλώ τον όμορφο γυμναστή για συμβουλές στο πως να γυμναστώ αλλά για εσάς που ντρέπεστε να το κάνετε αυτό ορίστε μερικές χρήσιμες συμβουλές!


Τι προηγείται, η αεροβική ή τα βάρη;

Αν σας ενδιαφέρει πιο πολύ η μυϊκή ενδυνάμωση τότε μπορείτε να κάνετε την αεροβική αφού τελειώσετε με τα βάρη. Ή μπορείτε ακόμα να το κάνετε κάποια άλλη στιγμή της ημέρας ή ακόμα καλύτερα κάποια άλλη μέρα εντελώς. Αν κάνετε τις αεροβικές σας ασκήσεις πριν τα βάρη θα είστε πολύ κουρασμένοι για τις ασκήσεις με τα βάρη. Να θυμάστε ότι είναι πιο εύκολο να κάνετε τις αεροβικές σας ασκήσεις μετά τα βάρη παρά το ανάποδο.

Πόσες επαναλήψεις χρειάζονται;

Για να κερδίσετε σε όγκο τότε ιδανικά θα πρέπει να κάνετε από 8 εώς 20 επαναλήψεις.

Stretching

Να τεντώνεστε πριν την γυμναστική και γενικά να ζεσταθείτε πριν ξεκινήσετε. Στην αρχή κάντε 5 – 10 λεπτά ποδήλατο. Αυτό θα αυξήσει την θερμοκρασία του σώματος σας και βοηθάει στο να απόφευχθεί κάποιος τραυματισμός. Αφού ζεσταθείτε τεντωθείτε για άλλα 5-10 λεπτά, και να επικεντρωθείτε στα σημεία εκείνα που σκοπεύετεται να γυμνάσεται. Επίσης να τεντώνεστε για 15-20 δευτερόλεπτα μετά από κάθε άσκηση.

Μην παραγυμνάζεστε

Αν νιώθετε ότι είστε κουρασμένοι κατά τη γυμναστική ή ακόμα και σε μέρες στις οποίες δεν γυμνάζεστε και πονάει αρκετά το σώμα σας τότε ξεκουραστείτε! Αν γυμνάζεστε με σύνεση και κοιμάστε αρκετά κάθε βράδυ τότε θα δείτε ότι θα νιώθετε και θα δείχνετε όλο και πιο νέος με κάθε μέρα που περνάει.

Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι με τακτική γυμναστική θα νιώθετε όλο και πιο δυνατοί και ενεργητικοί. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις υπερβολές και έχετε υπ’όψη ότι καλύτερο είναι να γυμνάζετε πρώτα τις μεγάλες μυϊκές ομάδες πρώτα όπως το στήθος και την πλάτη και να αφήσετε τους δικεφάλους, τρικεφάλους και ώμους για μετά. Καλό είναι επίσης να κάνετε εναλλάξ την αεροβική σας με τα βάρη και όχι και τα 2 μαζί την ίδια μέρα.