Σε καιρούς σαν κι αυτούς, όπου καθημερινά μέσα από ειδήσεις και εφημερίδες μαθαίνουμε όλο και χειρότερα νέα, μας πιάνει ένα άγχος κυρίως για εμάς τους ίδιους.

«Τι θα κάνω; Πως θα τα βγάλω πέρα;» Ερωτήσεις που με το που γίνουν το μόνο που έχουν σαν αποτέλεσμα είναι να αγχωθούμε περισσότερο και να γεμίσουμε αρνητικές σκέψεις.

Ότι χειρότερο μετά είναι να ξεκινάμε τη μέρα μας έτσι  και αυτό να καταλαμβάνει και τη ζωή μας την ίδια. Αρνητική σκέψη προκαλεί αρνητική εμπειρία και μια γενικότερη αρνητική στάση ζωής που αυτή τη στιγμή είναι το μόνο που δεν μας χρειάζεται. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι όλο αυτό το αρνητικό δεν συμβαίνει συνειδητά, οπότε και το δεχόμαστε σαν μέρος της ζωής μας η και σαν τυχαίο γεγονός που απλά εμφανίστηκε. ΔΕΝ έχουμε σκεφτεί όμως πόσο ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ και ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!


Μια καλή ιδέα είναι να στραφούμε προς τα μέσα μας. Να φροντίσουμε τον εαυτό μας  και να δούμε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης, μια άλλη οπτική των πραγμάτων.


Πράγματα μεγάλα, θέματα μικρά, λεπτομέρειες που κάνουν όμως την καρδιά μας να υποφέρει, οικογενειακά ζητήματα που απλά αναβάλλουμε και αν μπορούμε τα θα βρούμε για να είναι όλοι καλά! Μην ξύνεις πληγές λένε...και έτσι αποφεύγουμε το ξύσιμο αλλά η πληγή εκεί!
Όχι μόνο πρέπει να την ξύσουμε αλλά να την βγάλουμε από τη ρίζα για να μην μας ταλαιπωρήσει άλλο στο μέλλον. Θέλει κόπο και θέλει τρόπο η αναζήτηση όσων μας ταλαιπωρούν και μας γεμίζουν ανασφάλειες. Γιατί αργά ή γρήγορα αυτό θα βγει στις σχέσεις μας με άλλους και θα ξέρουμε πολύ καλά γιατί φτάσαμε ως εδώ.

Η συμβουλευτική λοιπόν θεραπεία, μέσα από δημιουργικές μεθόδους , είναι ότι καλύτερο για να κάνετε άσκηση και στην ψυχή σας, όχι μόνο στο σώμα! Και πόσο μάλλον αν ο θεραπευτής η θεραπεύτρια είναι από τον gay χώρο και γνωρίζει καλά τα θέματα όπως και  προσφέρει λύσεις σε αυτά. Το πως θα το πεις στους γονείς σου, το αν είσαι έτοιμος να το πεις, το ότι δεν ξέρεις αν είσαι λεσβία ή όχι, το να θες να αλλάξεις φύλο γιατί δεν νιώθεις άνετα στο σώμα που γεννήθηκες, το να προχωρήσει η σχέση σου σε κάτι παραπάνω. Όλα αυτά είναι θέματα με τα οποία ασχολούμαι καθημερινά.

Δεν μπορώ να σε αναγκάσω όμως να ασχοληθείς γιατί είναι κάτι που εσύ θα το αποφασίσεις για σένα, κανείς άλλος!

Δεν νομίζεις ότι είναι καιρός;

Η ζωή σου ξεκινάει από μέσα σου και ότι καλό κάνεις εκεί θα το δεις να επηρεάζει θετικά όλα όσα σχετίζονται με σένα.

Για περισσότερες πληροφορίες και πάντα με εχεμύθεια
counselling@lesbian.gr
tel.6972330969