Ο αρσενικός αυτός σκελετός βρέθηκε σε ένα προάστιο της Πράγα και θάφτηκε με τρόπο τέτοιο που στα τότε χρόνια έθαβαν μόνο τις γυναίκες. Το σώμα θεωρείται μέχρι και σήμερα από 2900 και 2500ΒC και υπάρχουν ενσύρματα υγιεινής της Εποχής του Χαλκού.

Την εποχή αυτή οι άνδρες σύμφωνα με την ηλικία και τον πολιτισμό τους (κουλτούρα) συνήθως θάβονταν με το κεφάλι τους προς τα δυτικά μαζί με τα όπλα τους. Αλλά ο συγκεκριμένος σκελετός βρέθηκε με το κεφάλι προς τα ανατολικά και μέσα, μαζί με το σώμα, μια κανάτα όπως συνηθίζονταν να θάβονται οι γυναίκες της εποχής.

Στη συνέντευξη Τύπου χθες στη Πράγα των αρχαιολόγων που ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη ανακάλυψη δήλωσαν πως με σχετικές μελέτες έβγαλαν το συμπέρασμα πως ο άνθρωπος αυτός ήταν τρανσέηουαλ. Η Camila Remisova, η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε: "Από την ιστορία και την εθνολογία, γνωρίζουμε ότι ο κάθε πολιτισμός είχε αυστηρούς κανόνες ταφής και όχι μόνο, οπότε ποτέ δεν έκαναν λάθη με αυτά του είδους τα πράγματα."

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας σκελετός βρίσκεται θαμμένος με διαφορετικό τρόπο από αυτό που του αρμόζει σχετικά με το φύλο και τα αξιώματα του. Μια γυναίκα από την Μεσολιθική εποχή βρέθηκε θαμμένη με πάρα πολλά όπλα!