Η Tanisha Matthews απολύθηκε από την μόνιμη εργασία της μετά από μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον της από μια λεσβία συνάδελφος ονόματι Amy.

Η Amy, λοιπόν, ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, η κ. Matthews φώναζε στην ίδια ότι ο ο Θεός δεν δέχεται τους ομοφυλόφιλους, ότι δεν πρέπει να υπάρχει, ότι θα πάει στη κόλαση και ότι δεν έχει πια κανένα δικαίωμα στη ζωή! Πέντε άλλοι εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της Amy ομόφωνα. Ό,τι δηλαδή πως η κ.Matthews δήλωσε πως οι γκέι θα πάνε στη κόλαση αφού είναι απολύτως αμαρτωλοί. Η κ.Matthews απολύθηκε για αυτές τις δηλώσεις, αλλά ισχυρίστηκε ότι είχε προηγουμένως υποστεί δυσμενή διάκριση για τη φυλή και τη θρησκεία της.

Το ομοσπονδιακό εφετείο στο Ιλινόις αποφάνθηκε ότι η θρησκευτική δυσφήμηση που ασκείθηκε στη  κ. Matthews δεν της δίνει το δικαίωμα να δυσφημεί επίσης την σεξουαλικότητα των άλλων.

Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζονται πολλές περιπτώσεις καταπόνησης των ατομικών δικαιωμάτων σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός παγκοσμίως!