Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από Έρευνα Υγείας από την Καλιφόρνια, με συνεντεύξεις ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών μεταξύ 50 και 70 υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά σωματικής αναπηρίας, διαβήτη και υψηλή επίσης αρτηριακή πίεση από ό,τι ετερόφυλοι άνδρες της ίδιας ηλικίας.

Παλαιότερα οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες είχαν 45 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να δυσφορήσουν ψυχολογικά και ένας στους πέντε δήλωνε πως ήταν οροθετικός.

Λεσβίες και αμφισεξουαλικές γυναίκες έχουν επίσης περισσότερα προβλήματα υγείας με υψηλότερα ποσοστά σωματικής αναπηρίας και ψυχολογικής καταπόνησης. Επίσης, προτιμούν περισσότερο να ζουν μόνες τους από τις ετεροφυλόφιλες.

Ο Steve P Wallace του UCLA, Κέντρο Υγείας Policy Research, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε: "Πολλοί Καλιφορνέζοι μεγάλης ηλικίας και όχι μόνο, εκφέρουν τέτοιου είδους αδυναμίες γιατί δεν έχουν βιολογικά παιδιά ή ισχυρή υποστήριξη από το οικογενειακό τους περιβάλλον."

Και έκλεισε λέγοντας: "Οι οργανισμοί που εξυπηρετούν αυτές τις κοινότητες πρέπει να το λαμβάνουν αυτό υπόψη τους και να υποστηρίζουν μηχανισμούς που επιτρέπουν σε αυτά τα άτομα να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους και την ικανότητά της ηλικίας με ασφάλεια και καλή υγεία».