Οι γονείς του 15χρόνου αγοριού που όπως γράψαμε και στο blog αυτοκτόνησε όταν κυκλοφόρησαν φήμες που τον ήθελαν να πηγαίνει με αγόρια, προέτρεψαν τους νέους να ζητήσουν άμεσα βοήθεια αν αισθανθούν άσχημα και την ζωή τους κατεστραμμένη. Επίσης, να μην παίρνουν γρήγορα σημαντικές αποφάσεις όπως έκανε και ο νεαρός τους γιος...

Το ζεύγος στη κηδεία του γιου τους είπαν αναφερόμενοι στους νέους της εποχής: "Αν βρεθείτε ποτέ σε παρόμοια θέση, με αυτήν που βρέθηκε και ο Dom (ο 15χρόνος γιος) δηλαδή, πρέπει πρώτα να μιλήσετε σε κάποιον προτού κάνετε κάποιο λάθος που μπορεί να καταστρέψει τους γονείς σας και τους φίλους σαν μην μπορώντας να το αντέξουν!"


"Θα προσπαθήσουν να ξαναχτίσουμε τις ζωές μας λαμβάνοντας μεγάλη υποστήριξη από την κόρη μας Giulia, η οποία χρειάζεται υποστήριξη επίσης από εμάς τώρα που είναι και στο πανεπιστήμιο, γνωρίζοντας πως δεν θα ξαναδούμε το χαμόγελο του Dom...", συνέχισαν θλιμμένοι.

O Dominic ο οποίος λάτρευε το ράγκμπι, έφυγε από το σχολείο του θλιμμένος το μεσημέρι αλλά δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι του αλλά πήγε σε κοντινή πολυκατοικία και σοκαρισμένος έπεσε από τον 6ο όροφο αυτής. (διαβάστε ξανά όλο το άρθρο που αναφέρεται στα γεγονότα της αυτοκτονίας του 15χρόνου)


Οι γονείς του επίσης ανέφεραν: "Ο Dom ήταν σαφώς αναστατωμένος από τις φήμες που πίστευε ότι κυκλοφόρησαν γι΄αυτόν! Μπορεί για κάποιους εφήβους αυτό να φαίνεται γελοίο αλλά είναι κατανοητό πως ο κάθε άνθρωπος στο κόσμο ανεξαρτήτως ηλικίας λαμβάνει τα πράγματα πολύ πιο διαφορετικά από κάποιους άλλους..."


Τέλος, το ζευγάρι πρόσθεσε ότι τα σχολεία πρέπει να ενημερώνουν απόλυτα τους μαθητές τους και να τους συμβουλεύουν για τα σημάδια της κατάθλιψης ή τη παρενόχληση από άλλους.