Ένας Βρετανός άνδρας συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε στην Σαουδική Αραβία από την θρησκευτική αστυνομία όταν ανακάλυψε ότι ήταν ομοφυλόφιλος! 

Ο 36χρόνος Stephen Comiskey, κατηγόρησε την θρησκευτική αστυνομία πως τον εξαπάτησε στέλνοντας του ένα μήνυμα 
προσποιειούμενοι τον φίλο του. Ενώ, έπειτα απειλήθηκε με αποκεφαλισμό και ρίχτηκε σε ένα κελί αφού η ομοφυλοφιλία θεωρείτε αδίκημα στη Σαουδική Αραβία.


Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι ο Comiskey στόχευε στο να πάρει εκδίκηση για την περίπτωση ενός γκέι υπηρέτη που σκοτώθηκε από τον Σαουδικής καταγωγής πρίγκιπα που υπηρετούσε και έπειτα από καιρό φυλακίστηκε στη Βρετανία.

Φαίνεται οι Σαουδικές αρχές να άσκησαν πίεση για να κρατηθεί μυστικό το γεγονός, αλλά οι Βρετανοί δικαστές απέρριψαν το αίτημα.


Μέτα τη σύλληψη του 
τέθηκε σε αναμονή μέχρι να υπογράψει την ομολογία του στα αραβικά. Ο κ. Comiskey, που εργάστηκε στο King Fahad στο Ριάντ, έλαβε την άδεια για να πετάξει στο σπίτι αυτή την εβδομάδα μετά από διπλωματικές συνομιλίες. 


Το θέμα του 36χρόνου ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο προκαλώντας απίστευτη αναταραχή, ενώ διέκοψαν πολλά τηλεοπτικά δίκτυα την κανονική τους ροή με Δελτία Ειδήσεων για να αναφερθούν στο θέμα αυτό και να μεταφέρουν όλες τις πληροφορίες στους τηλεθεατές τους.