Οι περισσότεροι βουλευτές απορρίπτουν τη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλόφιλων.

O γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών απορρίφθηκε από την πλειονότητα των Αυστραλών βουλευτών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που εξέτασε το θέμα, ενώ ορισμένοι τέθηκαν υπέρ του πολιτικού γάμου προκειμένου να ελαφρύνουν τις διακρίσεις κατά των ζευγαριών του ιδίου φύλου.

Την εν λόγω εξέταση του θέματος προώθησε δυναμικά ο βουλευτής Μελβούρνης του κόμματος των Πρασίνων, Άνταμ Μπεντ, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από τους συναδέλφους του να ερευνήσουν τις απόψεις των ψηφοφόρων της έδρας τους όσον αφορά το γάμο ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι αρκετοί από τους 30 βουλευτές που πήραν μέρος στη συζήτηση επέκριναν τον κ. Μπεντ, ισχυριζόμενοι ότι ''αποσπά την προσοχή από άλλα φλέγοντα θέματα, όπως είναι ο φόρος του άνθρακα και οι θέσεις εργασίας που χάνονται''.

Οι περισσότεροι που πήραν μέρος στην εξέταση του θέματος, δήλωσαν ότι οι ψηφοφόροι τους δεν θα υποστήριζαν το γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Από τους 30, μόνο οι έξι είπαν ότι η εκλογική τους περιοχή θα υποστήριζε την αλλαγή.


Δεν έλειψαν, ας σημειωθεί, εκείνοι που μίλησαν υπέρ του γάμου των γκέι, όπως για παράδειγμα ο βουλευτής του Εργατικού κόμματος Γκράιαμ Πέρετ, καθολικός, ο οποίος έχει δύο αδελφούς ομοφυλόφιλους: «Πολλοί συμπολίτες μας μου είπαν ότι τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν την περιφρόνηση και κακοποίηση επειδή νιώθουν έλξη για το ίδιο φύλο.


Μερικοί, μάλιστα, οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία. Δεν μου είναι δυνατό να μείνω απαθής γι’ αυτό το θέμα όταν η Πολιτεία αδιαφορεί», τόνισε.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο γερουσιαστής των Εθνικών Ρον Μπάσγουελ, ο οποίος δεν ήταν μέλος της επιτροπής, παρουσίασε αίτηση με πάνω από 55.000 υπογραφές ατόμων που είναι αντίθετοι στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Εις ''απάντηση'' αυτού, εκπρόσωπος του λόμπι «Get Up», παρουσίασε αίτηση με ισάριθμο αριθμό υπογραφών ατόμων που είναι υπέρ της ένωσης ομόφυλων ζευγαριών με τα δεσμά του γάμου.
Ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Τζον Μέρφι, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ''ορισμένοι από τους ψηφοφόρους του, τον αποκάλεσαν ‘προδότη’, επειδή τάχθηκε κατά του γάμου των γκέι''.

Όσο για τον κ. Μπαντ, ο οποίος υποκίνησε τη συζήτηση μεταξύ των 30 βουλευτών, είπε ότι ''εκείνο που κατά τη γνώμη του μετράει είναι η αγάπη''. ''Είμαι βέβαιος ότι δεν θ’ αργήσει να επιτευχθεί ισότητα στο θέμα του γάμου. Όπου υπάρχει αγάπη χτίζονται γέφυρες εκεί που δεν υπάρχουν'' δήλωσε χαρακτηριστικά.