Απονεμήθηκαν πρόσφατα στο Broadway τα κορυφαία αμερικάνικα θεατρικά βραβεία (αντίστοιχα των Oscar). Σε μία λαμπερή τελετή οι καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της Μέκκας του παγκόσμιου θεάτρου τιμήθηκαν με ένα ή περισσότερα Tony Awards...

Μεγάλος νικητής της βραδιάς το μιούζικαλ''The Book of Mormon'', που απέσπασε εννέα Tony, ανάμεσά τους Καλύτερης Σκηνοθεσίας Μιούζικαλ, Καλύτερης Μουσικής, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Ηθοποιού Μιούζικαλγια τη Nikki M. James. Συνολικά το μιούζικαλ των δημιουργών του South Park είχε αποσπάσει 14 υποψηφιότητες.

Καλύτερο Θεατρικό Έργο αναδείχτηκε το βρετανικό ''War Horse'', που μετά από την παρουσίασή του από Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας και τη ''μετακόμισή'' του στο West End, φαίνεται ότι κατέκτησε και το Broadway.

Η Ellen Barkin και ο John Benjamin Hickey κέρδισαν τα Tony Καλύτερης Ηθοποιού και Καλύτερου Ηθοποιού αντίστοιχα για τις ερμηνείες τους στο The Normal Heart, ένα ημι-αυτοβιογραφικό έργο για την ''κρίση του Aids'' που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1985 και τώρα ''αναβιώνει''...

Η αναβίωση του μιούζικαλ Anything Goes απέσπασε το Tony Καλύτερης Χορογραφίας.

Η φετινή απονομή των θεατρικών βραβείων Tony πραγματοποιήθηκε στο Beacon Theater της Νέας Υόρκης με παρουσιαστή τον Neil Patrick Harris, που στην έναρξη της βραδιάς παρουσίασε ένα νούμερο ξεκαθαρίζοντας ότι το Broadway δεν είναι πια μόνο για τους gay!

Είχε όμως και μία απολαυστική διαμάχη επί σκηνής με τον Hugh Jackman για το ποιος μπορεί να παρουσιάση καλύτερα το show!