Μέσω και πάλι της στήλης μας "GaySexualHealth!" παρουσιάσαμε χρήσιμες πληροφορίες για το στοματικό σεξ και το rimming. Όλες οι πληροφορίες και οι συμβουλές και πάλι παρακάτω:


ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞ

Όταν παίρνω το πέος του συντρόφου μου στο στόμα ή  παίρνει αυτός στο στόμα του το δικό μου (αλλιώς πίπα, ή τσιμπούκι).

Πόσο επικίνδυνο είναι ;
Θεωρητικά μπορείς να μολυνθείς από τον hiv κάνοντας στοματικό σεξ . Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συνιστά να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό και στο στοματικό σεξ.
Ας δούμε όμως λίγο τα πράγματα από κοντά:

Όταν σου κάνουν στοματικό σεξ (δίνεις πίπα) οι πιθανότητες να μολυνθείς από τον hiv είναι πολύ χαμηλές αφού με το σάλιο δεν μεταδίδεται ο ιός. Υπάρχει μόνο μία περίπτωση και αυτή είναι να έχει ο άλλος αιμορραγία στο στόμα του και κατά την διάρκεια του σεξ να τραυματίσει το πέος σου και να δημιουργηθεί έτσι κάποια είσοδο για τον ιό. Όταν κάνεις στον άλλο στοματικό σεξ (παίρνεις πίπα ) τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά και μπορούμε να φανταστούμε τις παρακάτω περιπτώσεις που μπορεί να κινδυνεύεις: Έχεις κάποια πληγή στο στόμα, τραυματίζεις το πέος του άλλου με τα δόντια σου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μετάδοση του ιού μέσω αίματος. Έχεις κάποια πληγή στο στόμα σου από όπου ο ιός μπορεί να περάσει μέσω των προσπερματικών υγρών. Ο άλλος δεν μπορεί να κρατηθεί και εκσπερματώνει στο στόμα σου. Μπορεί κανείς να σκεφτεί και άλλα παρόμοια σενάρια, το ζήτημα είναι σε ποιο βαθμό επικινδυνότητας αναλαμβάνει κανείς να εκθέσει τον εαυτό του.


Πως  μπορώ να αποφύγω τον κίνδυνο:
Χρησιμοποιώντας προφυλακτικό και στο στοματικό σεξ.

Αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω προφυλακτικό τι μπορώ να κάνω;
Βασικό είναι να έχεις ένα υγιές στόμα. Δηλαδή να μην έχεις ουλίτιδα, άφθες ή πληγές που θα λειτουργήσουν σαν είσοδοι για τον hiv ή άλλους ιούς και μικρόβια.
Μην αφήνεις κανέναν να τελειώσει στο στόμα σου.
Προληπτικά μην βουρτσίζεις τα δόντια σου τουλάχιστον δύο ώρες πριν κάνεις στοματικό σεξ. Το βούρτσισμα προκαλεί συνήθως μικρές αμυχές στο στόμα μας που μπορεί να γίνουν είσοδοι για τον hiv.


Κι αν ο άλλος τελειώσει στο στόμα μου;
Αν ο άλλος τελειώσει στο στόμα σου δεν έχει καμία διαφορά αν θα καταπιείς ή θα φτύσεις το σπέρμα .Και τα δύο έχουν τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας, αφού ο ιός μπορεί να βρει εισόδους για να περάσει στο αίμα σου. Η μετάδοση γίνεται στο στόμα ή στον φάρυγγα και όχι στο στομάχι (τα οξέα του στομάχου σκοτώνουν τον ιό). Όση περισσότερη ώρα μείνει το σπέρμα στο στόμα σου, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος  μετάδοσης. Για τον λόγο αυτό, απέφυγε προσπερματικά υγρά και σπέρμα στο στόμα!

Μπορώ να κολλήσω κάτι άλλο;
Όταν δεν χρησιμοποιείς προφυλακτικό στο στοματικό σεξ μπορείς να κολλήσεις και άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα όπως βλεννόρροια, έρπη, σύφιλη, ηπατίτιδα. Ακόμα και αν αφήνεις τον άλλο να σου κάνει στοματικό σεξ μπορεί να κολλήσεις έρπη ή βλεννόρροια.
Τα νοσήματα αυτά θεραπεύονται πιο εύκολα από τον hiv αλλά μεταδίδονται και πιο εύκολα. Καλό είναι να κάνεις εξετάσεις για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα μια με δύο φορές το χρόνο
Συμβουλή: Όταν πλένεσαι, καλό είναι να τραβάς την ακροποσθία (πετσάκι) προς τα πίσω ώστε να μπορείς να καθαρίσεις καλά την περιοχή. Ετσι αποφεύγεις τις έντονες μυρωδιές.

 Θυμήσου για την ηπατίτιδα Α και Β υπάρχει εμβόλιο!

RIMMING
Rimming είναι όταν γλύφουμε τον πρωκτό του άλλου ή όταν βάζουμε την γλώσσα μας στον πρωκτό του ή μας το κάνει ο άλλος στον δικόμας πρωκτό.  Σαν προκαταρκτικό παιχνίδι μπορεί να χαλαρώσει  τον σφικτήρα  και να τον προετοιμάσει για τα δάχτυλα ή το πέος.
Κάποιοι το βρίσκουν πολύ ερεθιστικό, ενώ κάποιοι άλλοι σιχαίνονται να το κάνουν γιατί θεωρούν τον πρωκτό βρώμικο. Ένα καλό πλύσιμο πριν από το σεξ, μας κάνει να αισθανόμαστε πιο άνετα και μας προσφέρει την δυνατότητα να απολαύσουμε πολλές πρακτικές.
Το rimming αποτελεί πρακτική χαμηλού κινδύνου σε σχέση με την μετάδοση του hiv εκτός από την περίπτωση που υπάρχουν πληγές στον πρωκτό και στο στόμα.
Ακόμα και αν δεν υπάρχουν πληγές, με την πρακτική αυτή μπορούν να μεταδοθούν κάποιασεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα όπως η βλεννόρροια. Επειδή η ηπατίτιδα Αναμεταδίδεται μέσω κοπράνων το rimming είναι ένας τρόπος μετάδοσης της.
Αν απλώσουμε στον πρωκτό του άλλου μια πλαστική μεμβράνη (όπως αυτές που τυλίγουμε τα φαγητά)  μειώνουμε πολύ τον κίνδυνο μετάδοσης κάποιου νοσήματος.

Συμβουλή:  Κάνε τα εμβόλια για την ηπατίτιδα Α και Β 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 6 Μαρτίου, ενώ γράφτηκε μια μέρα νωρίτερα έπειτα από ανασφάλεια και λάθος επιλογές...
Έλκυσε συνολικά 800 επισκέπτες μέσα σε λίγες μόνο μέρες, ενώ δεν σχολιάστηκε τουλάχιστον γραπτά από κανένα αναγνώστη ή επισκέπτη.