Ο Μπράντον Μακίνερνι πυροβόλησε και σκότωσε το 2008, σε ηλικία 14 ετών, έναν 15χρονο συμμαθητή του με τον οποίο είχε τεταμένες σχέσεις. Λίγους μήνες πριν την επίσημη ενηλικίωσή του, αναμένεται να δικαστεί για τον φόνο που διέπραξε τρία χρόνια πριν.

Με κατηγορίες φόνου πρώτου βαθμού να εκκρεμούν σε βάρος του για τη δολοφονία του 15χρονου Λάρι Κινγκ, ο Μακίνερνι αντιμετωπίζει την πιθανότητα της ισόβιας κάθειρξης.


Η δολοφονία του Κινγκ έχει εγείρει ερωτηματικά σε υποστηρικτές των γκέι, αλλά και γονείς, στην περιοχή Όξναρντ, λίγο έξω από το Λος Άντζελες, όπου και έγινε ο φόνος, σχετικά με το για ποιο λόγο το σχολείο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τον έφηβο Λάρι από την παρενόχληση των συμμαθητών του και γιατί δεν είχε ενημερώσει τους γονείς του για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε το παιδί τους.

Οι γονείς του έχουν ήδη προβεί σε μηνύσεις κατά του σχολείου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συμμαθητών τους, τα δύο αγόρια έρχονταν πολύ συχνά σε σύγκρουση. Αυτό όμως που εξώθησε τον νεαρό δράστη στα άκρα ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Κινγκ υπερασπίστηκε τον εαυτό του. Μία ημέρα πριν τη δολοφονία του, λέγεται πως το θύμα, περνώντας κοντά από τον Μακίνερνι, του είπε «σ’ αγαπώ».

Την επόμενη μέρα και ενώ οι δύο συμμαθητές βρίσκονταν στο εργαστήριο πληροφορικής, ο Μακίνερνι έβγαλε ένα 22άρι περίστροφο, κρυμμένο μέσα από την μπλούζα του και πυροβόλησε τον Κινγκ στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Και τα δύο αγόρια προέρχονταν από δυσλειτουργικές οικογένειες.