Η πρώτη γαμήλια τελετή ανάμεσα σε ζευγάρι ομοφυλοφίλων στην Κρήτη, έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, στο Μάλεμε στα Χανιά. Ενα ζευγάρι Βρετανών πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο του τη γαμήλια τελετή, παρουσία φιλοξενουμένων τους από την Αγγλία. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί τον Απρίλιο στο Μάντσεστερ. Χθες στον χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου τους επανέλαβαν την τελετή και ακολούθησε δεξίωση για τους καλεσμένους.

Το ζευγάρι έφτασε στον χώρο του ξενοδοχείου με αυτοκίνητο διακοσμημένο, άκουσε τις ευχές από τους γονείς, που διάβασαν το κείμενο που αφορά τους πολιτικούς γάμους, αντάλλαξαν δαχτυλίδια με τους κουμπάρους και στη συνέχεια υπέγραψαν!

Οι δύο άντρες, ο 44χρονος Ιαν και ο 38χρονος Πολ, διατηρούσαν σχέση εδώ και 10 χρόνια και τα τελευταία καλοκαίρια έρχονταν διαρκώς στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της τελετής δεν έκρυβαν τη συγκίνησή τους. Η μητέρα του Πολ, Μάργκαρετ, επισήμανε πως «οι γάμοι μεταξύ gay ζευγαριών αποτελούν μια πραγματικότητα που πρέπει να την αποδεχθούμε. Είμαι σίγουρη ότι αν μπορούσαν να γίνονταν κανονικά γάμοι σε όλα τα δημαρχεία της χώρας, πάρα πολλά gay ζευγάρια θα επέλεγαν την Ελλάδα για τους γάμους τους και αυτό θα βοηθούσε πολύ τον τουρισμό σας».