Όχι δεν πρόκειται για προώθηση του γυμνισμού, ούτε για βίντεο για την προώθηση του Ελληνικού τουρισμού. Αλλά οι Βρυξέλλες πραγματοποίησαν αυτό το πολύ σέξυ διαφημιστικό για κάποιο λόγο, και το περιοδικό μας σας το παρουσιάζει πρώτο.
Η Κομισιόν θέλει να μας περάσει ένα μήνυμα. Ενώ όλοι οργανώνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, η Κομισιόν θέλει να φροντίσετε το εαυτό σας. Όχι δεν πρόκειται για διαφημιστικό για να σας υπενθυμίσει να πάρετε στις αποσκευές σας προφυλακτικά. Θέλει να σας βοηθήσει να κερδίσετε χρόνο, να αποφύγετε τις ταλαιπωρίες και να εξοικονομήσετε χρήματα, αν αρρωστήσετε ή τραυματισθείτε στο εξωτερικό.

Αν αυτό το καλοκαίρι έχετε προγραμματίσει να πάτε διακοπές σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία ή την Ελβετία, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας .
Το διαφημιστικό γυρίστηκε στην Ελλάδα σε μια πανέμορφη παραλία και σε λίγες μέρες θα είναι στον “αέρα” των τηλεοράσεων όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας διευκολύνει τους ασφαλισμένους σε ένα από τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισλανδία, τη Νορβηγία ή την Ελβετία να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια προσωρινών επισκέψεών τους σε μια από τις εν λόγω χώρες.



Η κάρτα διασφαλίζει ότι οι εν λόγω πολίτες θα έχουν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης του δημόσιου τομέα, (π.χ. γιατρούς, φαρμακεία ή νοσοκομεία) όπως οι ασφαλισμένοι της χώρας που επισκέπτονται. Αν χρειάζεται να υποβληθούν σε θεραπεία σε χώρα η οποία προβλέπει χρέωση για την υγειονομική περίθαλψη, οι δαπάνες θα τους επιστραφούν εκεί ή μετά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους. Η ιδέα είναι να παρέχεται στα εν λόγω άτομα η φροντίδα που χρειάζονται για να συνεχίσουν την εκεί παραμονή τους. Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενειάς δεν καλύπτει προγραμματισμένες θεραπείες. Για αυτές απαιτείται προηγούμενη έγκριση.