Στις 5 Μαρτίου το G-LIFE παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, κυρίως, για τους νέους και τις έγνοιες τους όσο αναφορά την μυστική ομοφυλοφιλική τους ζωή. Απολαύστε το για ακόμη μια φορά:


Από την πείρα και τις γνώσεις που έχω, αρχικά σας προτείνω να μην πείτε σε κανέναν, ούτε στην ίδια σας οικογένεια –κυρίως σε αυτήν– πως έχετε διαφορετικές από τις πατροπαράδοτες συνήθειες στο κρεβάτι. Μα... ένα λεπτό ,ποιες συνηθισμένες… στην αρχαιότητα, στην Ελλάδα που συνεχίζει να μας κάνει ακόμα και σήμερα υπερήφανους, μήπως πρέπει να ξανα-κάνουμε λόγο για τη σεξουαλική ζωή και τις προτιμήσεις των προγόνων μας… όχι... τα έχουμε ξαναπεί αυτά.

Ο πόθος και η σχέση μεταξύ δύο αντρών όχι μόνο δεν ήταν κάτι περίεργο αλλά αποτελούσε και σημαντικό στοιχείο της σεξουαλικής ολοκλήρωσης των αγοριών. Για να επανέλθω στο θέμα, η οικογένεια ακόμα και να έχει καταλάβει κάτι με το να της ανακοινώσετε πως είστε gay, δηλαδή με το να τις επιβεβαιώσετε κάποιες αμφιβολίες... είναι πιθανό να αλλάξει η ριζικά η συμπεριφορά προς το πρόσωπο σας.

Ας υποθέσουμε πως τα μέλη  της οικογένειας σας είναι προοδευτικά... και απέχουν χιλιόμετρα από  άτομα που οδηγούνται σε ακραίες και μισανθρωπιστικές  πράξεις όπως σωματική ή ψυχολογική βία, πάντα όμως θα σας θεωρούν ως τα μαύρα πρόβατα της οικογένειας, ανάξια τέκνα για να συνεχιστεί το όνομα της οικογένειας και να δουν εγγόνια. Φυσικά δεν μπορούμε να παρά-γράψουμε το γεγονός πως υπάρχουν και τραμπούκοι πατέρες ή μεγαλύτεροι αδερφοί, που δεν ανέχονται τέτοια "ρεζιλίκια" στην οικογένεια τους και χρησιμοποιούν κάθε άνομο μέσο, προσβολές, ξυλοφόρτωμα και βιαιότητες ώστε να μετανιώσεις για τις συνήθειες σου.

Τώρα όσον αφορά τους φίλους ,σας προτείνω να το  πείτε μόνο σε κάποιον κολλητό– ή, που τον γνωρίζετε χρόνια και είναι ανοιχτόμυαλος. Αρχικά μπορεί να αποτραβηχτεί αλλά στη συνέχεια σε θεωρεί πραγματικό φίλο του θα γυρίσει πίσω. Είπαμε, μην το παρατραβήξετε και εσείς και το βγάλετε αναγγελία σε όλη την κολλητό-παρέα. Τώρα για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης μου, το πώς  θα τους το πούμε είναι πολύ απλό.

Αρχικά θα τους το δείξεις... τι εννοώ... με αυτό. Θα πεις πως δεν έχεις πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, γιατί είναι πολύ προοδευτικά άτομα και ενεργοί πολίτες κ.α. Ανάλογα με την αντίδραση τους και αν αυτή είναι θετική... τότε με τρόπο που μόνο εσύ μπορείς να βρεις και εσωτερική πηγαία δύναμη θα τους το ανακοινώσεις.

Τέλος για το ποιους φίλους μου πρέπει να εμπιστευόμαστε, ο τρόπος είναι ένας: δες πόσοι από αυτούς που σου έστειλαν χρόνια πολλά στα γενέθλια σου, έχουν σταθεί πραγματικά στο πλάι σου.

Το θέμα προσέλκυσε 100 επισκέπτες συνολικά, ενώ γράφτηκε σε μια στιγμή απόγνωσης δύο μέρες πριν την δημοσίευση του. Τα σχόλια που γράφτηκαν από τους αναγνώστες για το θέμα ήταν επτά!