Θα έχουν το δικό τους σπίτι... Σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο ο πρώτος οίκος ευγηρίας για λεσβίες και γκέι στην Rivas-Vaciamadrid, κοντά στην Μαδρίτη.

Ανακουφισμένοι νιώθουν πολλοί ομοφυλόφιλοι στην Ισπανία μετά από την εξαγγελία κατασκευής 120 διαμερισμάτων και στούντιο ικανά να εξυπηρετήσουν 230 άτομα. Στη χώρα ακόμα και σήμερα υπάρχουν μειονότητες που θεωρούν ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι εγκληματίες ή άρρωστοι.

Ο Federico Armenteros, ο άνθρωπος που οραματίστηκε τον οίκο ευγηρίας , είπε στην Guardian "Θα είναι το μέρος που δεν θα χρειάζεται κανείς να κρύψει τη σεξουαλικότητά του".Στα  σχέδια του  συγκροτήματος συμπεριλαμβάνονται ένα γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα συνεδρίων, πλυντήριο, κατάστημα και εστιατόριο. Το  ενοίκιο κάθε σπιτιού θα κοστίζει 1.000 ευρώ το μήνα, χαμηλότερο από τη μέση τιμή της Μαδρίτης  που κυμαίνεται στα 1.400 ευρώ.

Ο  Armenteros επιμένει  ότι το γεροκομείο δεν είναι μόνο ένα μέρος για γκέι, λεσβίες και τρανσέξουαλ αλλά "χώρος ανεκτικότητας" προσθέτοντας "Παλαιότερα οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες είχαν μια δύσκολη τη ζωή".