Ο εθνικός οργανισμός κατασκόπων της Βρετανίας ΜΙ5, έχει χαρακτηριστεί ως μια εργοδοσία από τις πιο gay - friendly της χώρας.
Η ΜΙ5 πήρε 62 βαθμούς σε σύνολο 100 επειδή είναι μια από τις καλύτερες εργασίες για λεσβίες, gay και αμφισεξουαλικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με μια λίστα που καταρτίστηκε από το ίδρυμα ισότητας Stonewall.
Η εταιρεία Ernst and Young είναι στην κορυφή του καταλόγου, ο οποίος δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Τετάρτη και είναι βασισμένος σε μια εμπιστευτική έρευνα σε περισσότερες/ους από 7500 λεσβίες, gay και αμφιφυλόφιλους υπαλλήλους.
"Η υπηρεσία Ασφαλείας εργάστηκε σκληρά τα τελευταία χρόνια για να προωθήσει την ισότητα και τη διαφορετικότητα σε όλους τους τομείς της", είπε ο Jonathan Evans, γενικός διευθυντής της MI5. "Είμαστε ικανοποιημένοι που αναγνωριστήκαμε από το Stonewall, αλλά υπάρχουν ακόμα περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε".
Οι gay υποψήφιοι δεν ήταν πάντα ευπρόσδεκτοι στην υπηρεσία κατά το παρελθόν. Πολλοί πίστευαν πως οι σεξουαλικές προτιμήσεις των ομοφυλόφιλων θα τους έκαναν πιο ευάλωτους στον εκβιασμό.
Από το 2005 που βομβιστές με επιθέσεις αυτοκτονίας σκότωσαν 52 ανθρώπους στην πρωινή αιχμή στο Λονδίνο, οι MI5 και η ΜΙ6 - οι υπηρεσίες κατασκοπείας της Βρετανίας - ξεκίνησαν την στρατολόγηση υποψηφίων διαφορετικών εθνικοτήτων και σεξουαλικών προσανατολισμών, με γρήγορους ρυθμούς.
"Ο ανταγωνισμός για μια θέση στη λίστα των 100 ήταν πιο σκληρός από ποτέ", είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Stonewall, Ben Summerskill.
Άλλοι εργοδότες που κατέχουν υψηλή θέση στον κατάλογο, είναι το υπουργείο εσωτερικών της Βρετανίας, οι τράπεζες  Barclays και Goldman Sachs.