Θα περίμενε κάνεις πως το Γουοτεργκέιτ, το σκάνδαλο που τον έριξε από την προεδρική καρέκλα, θα ήταν το... μεγαλύτερο στην καριέρα του Ρίτσαρντ Νίξον

Ψεύτης, μέθυσος, σατράπης. Ο πιο «σκοτεινός» πρόεδρος που γνώρισαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρώτος πρόεδρος που παραιτήθηκε ποτέ. Η εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Γουοτεργκέιτ έμεινε στην ιστορία και του άφησε τη ρετσινιά. Αλλά δεν ήταν η μοναδική.
Κατηγορήθηκε πως έδερνε τη γυναίκα του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προεδρία του, πως ήταν αλκοολικός και πως είχε σχέσεις με τη Μαφία, κυρίως με τον Kάρλος Μαρτσέλο, νονό στη Νέα Ορλεάνη και αργότερα τον πιο γνωστό μαφιόζο των ΗΠΑ. Μεσ’ όλα, ήταν και ομοφοβικός.

Μόνο που τώρα έρχεται στο φως η πληροφορία πως ο ομοφοβικός Νίξον ήταν ομοφυλόφιλος! Αυτό αποκαλύπτει μια νέα βιογραφία από τον Ντον Φούλσομ, βετεράνο δημοσιογράφο. Στο βιβλίο Nixon's Darkest Secrets αποκαλύπτεται πως ο Νίξον ενδέχεται να είχε ερωτική σχέση με τον καλύτερο φίλο και έμπιστό του, Τσαρλς «Μπεμπε» Ρεμπόζο, έναν Αμερικανο-κουβανέζο έμπορο από τη Φλόριντα, ο οποίος φέρεται να είχε στενές σχέσεις με τη μαφία του Μαϊάμι.

Ο Φούλσομ επικαλείται έγγραφα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και μαρτυρίες ακόμη και από πράκτορες του FBI για να ρίξει φως στις υποψίες ανθρώπων μέσα από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους οποίους ο Νίξον και ο Ρεμπόζο ήταν κάτι περισσότερο από κολλητοί φίλοι.

Υποστηρίζει ότι ο γάμος του Νίξον με την Πατ (που κράτησε 53 χρόνια) δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια καλοστημένη απάτη. Σύμφωνα με το ίδιο το προσωπικό του, ο Νίξον αναφερόταν στη σύζυγο του αποκαλώντας την «γαμ... σκύλα». Το προεδρικό ζεύγος είχε χωριστές κρεββατοκάμαρες στο Λευκό Οίκο, ενώ δεν έμεναν καν στο ίδιο σπίτι όταν έκαναν τις διακοπές τους στο Μαϊάμι. Αντίθετα, ο Ρεμπόζο έμενε στο σπίτι ακριβώς διπλα σε εκείνο του Νίξον.

Στο βιβλίο αναφέρεται πως ο πρώην στρατιωτικός βοηθός του Νίξον μάθαινε τον Πρόεδρο πως να φιλάει τη γυναίκα του ώστε να δείχνουν πραγματικό ζευγάρι!

Ο συγγραφέας επικαλείται επίσης μαρτυρία ενός δημοσιογράφου του Time, ο οποίος δε ένα δείπνο στην Ουάσινγκτον είδε (όταν έσκυψε να πιάσει ένα πιρούνι) τους Νίξον και Ρεμπόζο να κρατιούνται χέρι χέρι κάτω από το τραπέζι.


Λέγεται πως ο Ρεμπόζο διάλεγε τα ρούχα του Νίξον ή ακόμη και τις ταινίες που έβλεπε!
Οι δυο τους ήταν συνέχεια μαζί. Έπιναν μαζί, περνούσαν όλο το χρόνο τους μαζί, τόσο που οι επιτελείς του Νίξον απορούσαν.

Ο Χένρι Κίσινγκερ, μάλιστα, φέρεται να είχε αγανακτήσει με γεγονός πως ο Ρεμπόζο πετούσε με το Air Force One, φορώντας ένα τζάκετ από εκείνα που φορούν οι πιλότοι του αμερικανικού Ναυτικού, με τη σφραγίδα την προεδρική σφραγίδα και το όνομά του ραμμένο πάνω.

Το βιβλίο του Ντον Φουλσομ με τίτλο Nixon's Darkest Secrets: The Inside Story Of America's Most Troubled President, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 31 Ιανουαρίου του 2012.