Η ΛΟΑΔ οργάνωση στις Φιλιππίνες Philippine LGBT Hate Crime Watch (PLHCW) αποκάλυψε ότι ένας νεαρός ομοφυλόφιλος άνδρας ηλικίας 19 ετών, ο Edmund Padilla, φέρει σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα μετά από επίθεση που δέχτηκε από τον πατέρα του, Erano, με βραστό νερό.
Ο Erano Padilla φέρεται να έχει δηλώσει στην αστυνομία ότι επιτέθηκε στο γιο του και ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, όταν έμαθε ότι τρία από τα παιδιά του ήταν ομοφυλόφιλοι.  Οι αρχές τον έχουν συλλάβει.
Η οργάνωση PLHCW ζητά την απονομή δικαιοσύνης για τον Edmund Padilla και καλεί την κυβέρνηση να δράσει κατά της ομοφοβίας.
Ο Reighben Labilles, εκπρόσωπος της PLHCW, δήλωσε: ” Ζητούμε στην κυβέρνηση να δημιουργήσει προγράμματα για τους γονείς με ΛΟΑΔ παιδιά, τα οποία προγράμματα θα επιτρέψουν στα παιδιά την ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητας τους”.
“Σε μια ελέυθερη κοινωνία, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ παιδιών τους και η σωματική βία πρέπει να καταδικάζεται “, προσθέτει η οργάνωση.
Η οργάνωση PLHCW καλεί τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Benigno Aquino λα λάβει υπόψη του την καταπάτηση των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων .
Σύμφωνα με την οργάνωση, 147 ΛΟΑΔ άτομα δολοφονήθηκαν από το 1996, με 37 φόνους να έχουν γίνει μόνο το 2011.