Το πανεπιστήμιο Rutgers στις ΗΠΑ ανήγγειλε αυτό το μήνα ότι θα επιτρέψει στα αγόρια και τα κορίτσια να μένουν πλέον στο δωμάτιο μαζί το προσεχές έτος, μετά την αυτοκτονία τον περασμένο Σεπτέμβριο του φοιτητή Tyler Clementi, ο οποίος παρενοχλήθηκε από το συγκάτοικό του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.
Το Rutgers ενώνει τις δυνάμεις του με έναν αυξανόμενο αριθμό πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένου του Στάνφορντ, τα οποία έχουν δημιουργήσει τη gender-neutral κατοικία σε μια προσπάθεια να κατασταθούν οι πανεπιστημιουπόλεις πιό σωστές και gay-friendly για τους ομοφυλόφιλους σπουδαστές.
Η Gender-neutral κατοικία, που άρχισε στα βορειοανατολικά, αρχικά για τους διαφυλικούς, έχει επεκταθεί τώρα στα πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη χώρα. Στο πανεπιστήμιο του Γέιλ, «οι σπουδαστές το έχουν ζητήσει για χρόνια,» ανέφερε εκπρόσωπος των φοιτητών και συνεχίζει  «Ποτέ δεν άκουσα καταγγελίες για ομοφυλόφιλους συγκατοίκους. Τις περισσότερες φορές το ζητούσαν ΛΟΑΤ φοιτητές, γιατί δεν ένιωθαν άνετα με straight συγκατοίκους.»
Οι σπουδαστές τώρα ζητούν να επεκταθεί το πρόγραμμα σε πολλές πανεπιστημιουπόλεις — αλλά, αντίθετα προς αυτό που μερικοί ηγέτες πανεπιστημιουπόλεων ανέμειναν, οι σπουδαστές ζητούν σπάνια την επιλογή επειδή είναι σε ρομαντικές σχέσεις.

Το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, το Πανεπιστήμιο George Washington, το πανεπιστήμιο Emory, το κολλέγιο Beloit και SUNY το Stony Brook έχουν όλα gender-neutral επιλογή κατοικίας από το προηγούμενο έτος. Το Πανεπιστήμιο του Princeton αφαίρεσε τις απαιτήσεις γένους από ένα από τα κτήρια διαμερισμάτων της πανεπιστημιούπολης αυτό το έτος, μετά από τη, αίτηση 36 σπουδαστών για gender-neutral κατοικία. Το πανεπιστήμιο Γέιλ άρχισε επίσης τη gender-neutral κατοικία αυτό το έτος, όταν επέλεξαν 35 πρεσβύτεροι την επιλογή.

Κύρια Πηγή : Peninsula Press
Αναδημοσίευση από : Antivirus