Οι νομοθέτες στην Ουγκάντα προγραμματίζουν να συζητήσουν τον νόμο κατά της ομοφυλοφιλίας, ο οποίος θα επίβαλλει σε μερικές περιπτώσεις την ποινή του θανάτου στους ομοφυλόφιλους.
Αυτό περιλαμβάνει η ανακοίνωση της Πέμπτης της νομικής και κοινοβουλευτικής επιτροπής υποθέσεων υπό τον πρόεδρο Stephen Tashobya.
«Ο Tashobya λέει ότι η επιτροπή θα οργανώσει τις δημόσιες ακροάσεις όπου οι απόψεις των συμμετεχόντων θα ακουστούν και θα καταλήξουν στη σύνταξη μιας έκθεσης στη Βουλή για τη συζήτηση και την πιθανή ψήφιση του προτού να κλείσει το Κοινοβούλιο.»

Η κρατική εφημερίδα New Vision, την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου Eward Kiwanuka Sekandi έχει καλέσει ήδη τους βουλευτές για την 22 Μαρτίου για να αχοληθούν με «τη ημιτελή εργασία» συμπεριλαμβανομένης του νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας. Η προθεσμία του Κοινοβουλίου λήγει σε δύο μήνες.
Ο David Bahati, ο πρωταρχικός χορηγός του νόμου, με συνδέσεις με τους αμερικανικούς εβαγγελικούς ηγέτες, χαιρέτησε την ανάπτυξη και ορκίστηκε να συνεχίσει να πιέζει για τη ψήφιση του νόμου.
Εν τω μεταξύ, τα από την Ουγκάντα ενεργά στελέχη της ΛΟΑΤ κοινότητας, ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού James Nsaba Buturo, ένας ομοφοβικός ηγέτης ηθικής και ακεραιότητας που έχει κατηγορήσει τη δύση για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας στην Αφρική.
Το AfrikNews αναφέρει ότι έχασε τη θέση του στο Κοινοβούλιο στη γενική εκλογή του Φεβρουαρίου και απέδωσε την ήττα στους ομοφυλόφιλους, και την εκστρατεία εναντίον του. Επρόκειτο να μείνει μέχρι της 15 Μαΐου, όταν εκλεγεί η νέα κυβέρνηση.