Όλα ξεκίνησαν από μια φωτογραφία ενός μικρού αγοριού το οποίο με το ένα χέρι στη μέση και το άλλο ψηλά χορεύει τσαχπίνικα.
"Αυτό το παιδάκι είναι γκέι", σκέφτηκε ο DJ  Paul V, καθώς κοίταζε το χαρούμενο μουτράκι του.
Και έτσι δημιουργήθηκε το μπλογκ "Έτσι γεννήθηκα" (Born This Way), όπως αναφέρει ο ίδιος στο CNN.
"Η διαπαιδαγώγηση πρέπει να προσαρμόζεται σε αυτό που η φύση έχει προσδώσει", αναφέρει ο Πολ στο μπλογκ του το οποίο δημιούργησε με σκοπό απλά να μοιραστούν και να γιορτάσουν τις ιστορίες τους οι απανταχού ομοφυλόφιλοι.

"Είμαι ένας από χιλιάδες εκεί έξω περήφανους γκέι που δεν επέλεξα να είμαι γκέι", σημειώνει προτρέποντας τους ομοφυλόφιλους να μοιραστούν τις δικές τους μικρές ιστορίες αναρτώντας φωτογραφίες από την παιδική τους ηλικία που μαρτυρούν την ιδιαιτερότητά τους.
Όπως αναφέρει σκέφτηκε πως θα ήταν όμορφο να υπήρχε ένα μέρος με φωτογραφίες-αποδείξεις από την παιδική ηλικία των ομοφυλόφιλων ατόμων για να δείξει ότι η ομοφυλοφιλία είναι έμφυτη και όχι επιλογή ενός ατόμου.
Με αφορμή λοιπόν τις δεκάδες αυτοκτονίες ομοφυλόφιλων εφήβων που έπεσαν θύματα συμμαθητών τους (Bullying) το 2010 αποφάσισε να δημιουργήσει το εν λόγω μπλογκ.
"Ήμουν τόσο θυμωμένος και ένιωσα την ανάγκη πως έπρεπε κάποιος να βγει και να υποστηρίξει τα ομοφυλόφιλα παιδιά, να υπάρχει ένα μέρος που να μπορούν να ακουστούν και να βρίσκουν λίγη παρηγοριά ενώ παράλληλα να βλέπουν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες", λέει.
Ο Πολ αρχικά ξεκίνησε ζητώντας από τους ομοφυλόφιλους φίλους του στο Facebook να γράψουν λίγα λόγια για τη δική τους ιστορία συνοδευόμενη από μια παιδική φωτογραφία σχετική με την ιστορία τους.
Μάλιστα μερικές φωτογραφίες στο μπλογκ του νεαρού DJ είναι αρκετά παλιές, από το 1940.
"Οι ιστορίες είναι ειλικρινείς και συγκινητικές και συχνά αστείες που αγγίζουν τη καρδιά σου", τονίζει ο ίδιος.
Αν και το μπλογκ στοχεύει στο να εμψυχώσει τα νεαρά σε ηλικία άτομα που είναι ομοφυλόφιλα ωστόσο ο Πολ τονίζει ότι οι γονείς μπορούν να μάθουν αρκετά πράγματα από το μπλογκ που θα τους βοηθήσουν  να προσεγγίσουν καλύτερα τα ομοφυλόφιλα παιδιά τους.