Μια νέα βιογραφία του Μαχάτμα Γκάντι υποστηρίζει ότι ο ίδιος ήταν ερωτευμένος με ένα άλλο άτομο του ίδιου φύλλου γερμανικής καταγωγής. Ο Hermann Kallenbach όπως ονομαζόταν εργαζόταν ως αρχιτέκτονας ενώ ασχολιόταν παράλληλα με το bodybulding.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε στο βιβλίο ο Γκάντι 
άφησε τη σύζυγό του Kasturbai Makhanji για τον Kallenbach αναφέροντας ερωτικά στιγμιότυπα από τις επιστολές των δύο ανδρών. 



Για την ιστορίαΟ Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι  ήταν Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών.

Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καταστεί παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής και κοινωνικοπολιτικής διανόησης του 20ού αιώνα. Έγινε ευρύτερα γνωστός με την προσωνυμία Μαχάτμα, που φέρεται να του απέδωσε στα 1915 ο Ινδός νομπελίστας ποιητής και φιλόσοφος Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ και στα σανσκριτικά σημαίνει Μεγάλη Ψυχή.


Δολοφονήθηκε στο Νέο Δελχί στις 30 Ιανουαρίου 1948 από έναν εθνικιστή Ινδό ονόματι Γκόντσε.