Μια πρόσφατη μελέτη βρήκε απρόοπτη σύνδεση της ομοφοβίας με ορμονικές αλλαγές που μπορεί να οδηγήσει στην αρρώστια. Σύμφωνα με την έρευνα από το Concordia University του Μόντρεαλ, οι ομοφοβικοί άνθρωποι είχαν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης στον εγκέφαλό τους. 

Κανονικά, 
τα επίπεδα της κορτιζόλης παρουσιάζουν διακυμάνσεις καθ 'όλη την διάρκεια της ημέρας. Είναι υψηλότερη το πρωί και χαμηλότερη το βράδυ. Αλλά οι κομπλεξικοί άνθρωποι της έρευνας απέναντι στην ομοφυλοφιλία είχαν υψηλά επίπεδα κορτιζόλης όλη τη μέρα! Η κορτιζόλη φέρνει αναστάτωση και μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, μειωμένη ανοσία σε λοιμώξεις, εξάντληση των οστών και απώλεια μνήμης. Ενώ συνδέεται απίστευτα με τις περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας.


Ο μελέτης της έρευνας, μεταπτυχιακός φοιτητής Μάικλ Benibgui, δήλωσε στο Montreal Gazette: "Αυτό δείχνει ότι η ομοφοβία κάνει κακό στην υγεία σας."

Άλλες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι πολύ μεγάλα ποσοστά αυτοκτονιών κυρίως ομοφυλόφιλων ατόμων παγκοσμίως ενώ είναι 14 φορές πιθανότερο να αυτοκτονήσει ένας γκέι ή μια λεσβία από ένα ετεροφυλόφιλο άτομο. Επίσης υ
πάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι γκέι και οι λεσβίες έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν κατάθλιψη και τοξικομανία.