Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής Anton Hysen πρόσφατα δήλωσε ελεύθερα πώς είναι ομοφυλόφιλος. Μιλώντας σε γνωστή εφημερίδα της χώρας ο 20χρόνος ποδοσφαιριστής εκτός των άλλων είπε ότι δεν αισθάνεται φόβο ούτε πίεση για το ότι ίσως θεωρηθεί πρότυπο για πολλά νέα παιδιά αλλά αντιθέτως θέλησε με αυτή του την κίνηση να βοηθήσει τους υπολοίπους να ξεκολλήσουν από τα χαζά ταμπού, να απελευθερωθούν και να είναι ειλικρινείς ως αναφορά τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις! 

Είπε επίσης: "Το να είσαι γκέι δεν είναι ούτε κακό αλλά και ούτε μεγάλο πράγμα... Επειδή οι υπόλοιποι διάσημοι άνθρωποι του χώρου φοβούνται να εκφραστούν ελεύθερα πρέπει να φοβάμαι και εγώ; Για ποιο λόγο;..."


"Αντιθέτως, πιστεύω το να εκφράσει κάποιος τα πραγματικά του πιστεύω όποια και να είναι αυτά και να απελευθερωθεί θα κάνει καλό πρώτα απ' όλα στον ίδιο. Θα νιώσει καλύτερα και θα αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό του όπως και εγώ.", συνεχίζει.

Ο ποδοσφαιριστής επίσης δήλωσε: "Νιώθω πολύ όμορφα με τον εαυτό μου. Απολαμβάνω μια πολύ θετική αντίδραση από τους πάντες. Έχω λάβει μονάχα μια επιθετική επιστολή από οπαδό μου από τότε!"


Επίσης κλείνοντας δεν δίστασε να αναφερθεί και στα αμέτρητα πειράγματα των συμπαικτών του στα αποδυτήρια λέγοντας: "Είναι όλοι εντάξει με εμένα! Ποιος νοιάστηκε για ένα χαζό "γκέι" αστείο; Εξάλλου και εγώ ο ίδιος αστειεύομαι με τον εαυτό μου πολλές φορές!"