Η Αγία Λουκία, νησιωτικό κράτος της Ανατολικής Καραϊβικής, ζήτησε πρόσφατα συγνώμη από τρεις ομοφυλόφιλους άνδρες αφού κατά τα λεγόμενα τους δέχτηκαν σκληρή κριτική για τις ερωτικές τους προτιμήσεις και μια έντονη ομοφοβική επίθεση βίας. Η κυβέρνηση της Καραϊβικής εξέφρασε την έντονη λύπη της για το περιστατικό αυτό και παρακάλεσε από τους άνδρες αυτούς να δεχτούν την ειλικρινή συγνώμη όλου του νησιού.

Οι τρεις άνδρες ο 
Todd Wiggins, ο Michael Baker και ο Nick Smith την περίοδο της επίθεσης βρισκόντουσαν σε διακοπές στο νησί όταν μια "καλυμμένη" συμμορία με κουκούλες μπήκαν στην βίλα όπου διέμεναν και άρπαξαν 5.000 δολάρια (σύμφωνα με το νόμισμα της ανατολικής Καραϊβικής) όπως και πολλά άλλα προσωπικά τους αντικείμενα. 


Αργότερα στην κατάθεση τους δήλωσαν πως οι επιτιθέμενοι είχαν χρησιμοποιήσει σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά των ομοφυλόφιλων (γενικότερα) και πως επίσης απείλησαν  ότι θα τους σκοτώσουν.

Η κυβέρνηση της St Lucia συνέχισε δηλώνοντας πως: «Η Αγία Λουκία δε συγχωρεί τέτοιες πράξεις βίας, που όπως φαίνεται διαπράχθηκαν στα άτομα αυτά και των οποίων οι απόψεις δεν εκφράζουν τα συναισθήματα και τα πιστεύω της πλειοψηφίας των νομοταγών πολιτών.
» Παρ' όλα αυτά, ενημερωτικά, στο κράτος αυτό η ομοφυλοφιλία θεωρείται παράνομη εδώ και αρκετά χρόνια!


Η αστυνομία, τέλος, ανακοίνωσε πως κρατείται ήδη ο πρώτος ένοχος που φαίνεται να εμπλέκεται στο  συγκεκριμένο συμβάν. Ένα ακόμα γερό χτύπημα κατά των ομοφυλοφίλων που έρχεται να βάλει φρένο στις διάφορες απόψεις που πιστεύουν ότι πια στις μέρες μας οι ομοβοφικές επιθέσεις ανήκουν στο παρελθόν...