Τη δημιουργία ξεχωριστών θυρών για τους gay και τις λεσβίες στα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πολωνίας και της Ουκρανίας ζήτησε ένα γκρουπ ομοφυλόφιλων οπαδών.

Στην Πολωνία δεν υπάρχει ρατσισμός κατά των ομοφυλοφίλων, καθώς ο καθένας έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει τα πιστεύω του, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα.

Εντούτοις, επειδή όλοι οι Ευρωπαίοι δεν είναι τόσο απελευθερωμένοι, όσο οι Πολωνοί, το γκρουπ γκέι θαυμαστών της εθνικής ομάδας της Πολωνίας ζήτησε από τους διοργανωτές να υπάρξει μία θύρα ειδικά διαμορφωμένη για αυτούς, ώστε να νιώθουν ασφαλείς και να μην προκληθεί κάποιο πρόβλημα.

Αντίθετοι, πάντως, με το αίτημα αυτό είναι άλλες οργανώσεις ομοφυλοφίλων, καθώς θεωρούν ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον και οι αντιδράσεις θα είναι χειρότερες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος της πόλης Γκντανσκ, η οποία θα φιλοξενήσει κάποιες αναμετρήσεις, αρνήθηκε τη δημιουργία ξεχωριστών θυρών για τους gay και τις λεσβίες, καθώς, όπως τόνισε, κάτι τέτοιο εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.