Το κάθε πέος είναι μοναδικό στο σχήμα, στην μορφή και στο μέγεθος του. Σε γενικές γραμμές ο μέσος όρος  μήκους του πέους είναι 15 εκατοστά σε στύση. 

Πολλοί άνδρες ανησυχούν για το μέγεθος του πέους τους. Κάποιοι πιστεύουν ότι η σεξουαλική τους ζωή θα ήταν καλύτερη αν είχαν ένα πέος με άλλο μέγεθος ή άλλο σχήμα. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν είναι να μεταφέρουν τις ανασφάλειες από άλλους τομείς της ζωής τους, στο πέος τους. Ένα μεγάλο πέος δεν σε κάνει αυτόματα και καλό εραστή. Ένας καλός εραστής διακρίνεται περισσότερο από την τεχνική του στο σεξ παρά από το μέγεθος του πέους του.

Υπάρχουν τρόποι να αυξηθεί το μέγεθος του πέους; 
Το μέγεθος του πέους πολύ δύσκολα αλλάζει. Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι για να μεγαλώσει. Τα αποτελέσματα τους όμως δεν είναι πάντα τα καλύτερα.

Vacuum pumps
Είναι ειδικές τρόμπες για το πέος, που δημιουργούν ένα κενό αέρος γύρω από το πέος και αυξάνουν έτσι την εισροή αίματος. Μπορούν να κάνουν ένα πέος μεγαλύτερο για 20 περίπου λεπτά, αλλά όχι και ανάλογα σκληρό.  Η κατάχρηση τους  μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες των ιστών του πέους με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσκολίες στην στύση. Πολλοί τις χρησιμοποιούν και σαν σεξουαλικό παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται να μην γίνεται χρήση τους πάνω από 15 λεπτά.

Ενέσεις λίπους
Με αυτή την τεχνική εκχύνεται λίπος από την κοιλιά στο πέος για να φαίνεται πιο χοντρό. Όμως με τον καιρό μπορεί να δημιουργηθούν ογκίδια λίπους στην ράβδο του πέους με αποτέλεσμα να μην φαίνεται και τόσο ελκυστικό.

Προσθετική 
Απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Απελευθερώνεται χειρουργικά ένα μέρος του πέους που κρύβεται στην ηβική χώρα. Αυτό όμως σημαίνει ότι κάποιος για μήνες θα πρέπει να κάνεις ασκήσεις και να κρεμάς βάρη στο πέος του ώστε να επιμηκυνθεί. Μπορείς να κερδίσεις έτσι γύρω στους 5 πόντους σε μέγεθος, όμως η στύση σου δεν θα είναι μεγαλύτερη από ότι ήταν πριν την επέμβαση.