Η μέχρι χθές δήμαρχος, η 67 ετών Mary Pluta πλέον μπορεί να ασχοληθεί με άλλα θέματα μιας και νέος δήμαρχος στο Holyoke της Μασαχουσέτης, εξελέγει ο  22 ετών και ανοιχτά gay υποφήφιος , Alex Morse ο οποίος κατάφερε και κέρδισε τη δημαρχεία της πόλης.
Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου Brown, είναι ανοιχτά gay ( το τονίζουμε !!! ) και με τη σημαντική υποστήριξη του Victory Fund, της οργάνωσης που στηρίζει αποκλειστικά ανοιχτά ΛΟΑΔ υποψήφιους,  κατάφερε να κερδίσει και να είναι ο νέος δήμαρχος της πόλης των 33.980 κατοίκων.
«Ο Alex είναι μια δύναμη της φύσης, και απόδειξη ότι οι νέοι ΛΟΑΔ  Αμερικανοί σκοπέυουν να ζήσουν  αυθεντικές ζωές δεδομένου ότι χτίζουν τις σταδιοδρομίες τους. Είμαστε απίστευτα υπερήφανοι της εκστρατείας που έκανε,» δήλωσε ο Chuck Wolfe, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Victory Fund.
«Η εκλογή ΛΟΑΔ υποψηφίων σε θέσεις που δεν είχαν ποτέ υπάρξει ΛΟΑΔ άτομα, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα μπροστά και είμαστε περύφανοι για τη νίκη τους. Σε όλους τους ανοιχτά ΛΟΑΔ υποψηφίους θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου γιατί είναι αληθινοί ηγέτες» προσέθεσε ο Chuck Wolfe, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Victory Fund.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Alex Morse δεν είναι μόνο ο πρώτος ανοιχτά gay δήμαρχος της πόλης αλλά και ο νεώτερος στην ιστορία της πόλης .
Δημοτικές εκλογές στις ΗΠΑ και δεν ήταν λίγοι οι ανοιχτά ΛΟΑΔ υποψήφιοι. Όπως είναι λογικό δε μπόρεσαν να κερδίσουν όλοι.  Πολλοί και πολλές όμως τα κατάφεραν, όπως η δήμαρχος του Houston, η Annise D. Parker,  η οποία επανεξελέγει στη δημαρχεία της πόλης της καθώς και πολλοί και πολλές δημοτικοί σύμβουλοι σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ.