«Η Τανζανία είναι μια φτωχή χώρα αλλά δε δεχόμαστε να νομιμοποιήσουμε αυτή την ηλιθιότητα ( την ομοφυλοφιλία ) για να λάβουμε τηνβοήθεια τους και τα χρήματα τους. Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί μέρος της κουλτούρας μας και ούτε οι νόμοι μας μπορούν να τη δεχτούν» δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τανζανίας Bernard Membe στο κρατικό κανάλι TC1 της Τανζανίας.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron, είχε ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες σε διεθνής σύσκεψη ότι οι χώρες οι οποίες λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από το Ηνωμένο Βασίλειο «οφείλουν να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτά περιλαμβάνουν και τη μεταχείρηση των ομοφυλοφίλων».
Ο υπουργός εξωτερικών αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του πριν από ένα χρόνο είχε απορρίψει το διορισμό ομοφυλόφιλου διπλωμάτη στη χώρα της. «Όταν ανακοίνωσα στον πρόεδρο Jakaya Kikwete την ταυτότητα αυτού του ανθρώπου μου απάντησε Θέε μου ! Να αρνηθείς !».
Ο Membe υποστηρίζει οτι οι δηλώσεις του David Cameron μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και να φέρουν σε δύσκολη θέση το εσωτερικό του Commonwealth.
Σύμφωνα με τον τύπο της Τανζανίας, ο Ali Mohammed Shein, πρόεδρος της Ζανζιβάρης ( η οποία εξαρτάται από τη Δημοκρατία της Τανζανίας ), αρνήθηκε τις προτάσεις του Βρετανού πρωθυπουργού.
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Ας σταματήσουν τη βοήθεια αν το επιθυμούν»δήλωσε την εφημερίδα Daily News. «Οι ηθικές μας αξίες και η κουλτούρα μας θα διατηρηθούν ακόμα και αν βρεθούμε φτωχοί» δήλωσε ο πρόεδρος της Ζανζιβάρης.

By Avmag.gr