Ακάθεκτος μπροστάρης της σταυροφορίας κατά της ομοφοβίας συνεχίζει να είναι ο σερ Ελτον Τζον.
Αφορμή για το νέο του «χτύπημα» δεν είναι η καμπάνια κατά της ομοφοβίας, της οποίας ηγείται από πέρυσι μαζί με την τραγουδίστρια Σίντι Λόπερ και την ηθοποιό Γούπι Γκόλντμπεργκ υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των τρανσέξουαλ. Είναι η αγωνία του ως πατέρας για το μέλλον του γιου του Ζάκαρι τον οποίο απέκτησε με παρένθετη μητέρα και μεγαλώνει μαζί με τον επί 18 χρόνια σύντροφό του Ντέιβιντ Φέρνις.
«Οι τελευταίοι 12 μήνες είναι οι πιο ευτυχισμένοι της ζωής μου» γράφει σε άρθρο του στον βρετανικό «Guardian» ο Ελτον Τζον για το γιο του που θα συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής ανήμερα τα Χριστούγεννα. «Η πατρότητα είναι μια ευλογία που δεν μπορούσα να φανταστώ» συνεχίζει.
«Θα ήθελα όμως το παιδί μου να μεγαλώσει σε μια χώρα στην οποία κάθε παιδί πρέπει να έχει όχι μόνο αγάπη αλλά να αντιμετωπίζεται με ισότητα και σεβασμό. Καθώς σκέφτομαι τη μελλοντική εκπαίδευση του Ζάκαρι είναι βέβαιο ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τη Βρετανία», υποστηρίζει και για να στηρίξει τη θέση του επικαλείται έρευνα σύμφωνα με την οποία εννιά στους δέκα καθηγητές γυμνασίων γίνονται μάρτυρες ομοφοβικής παρενόχλησης ενώ την ίδια συμπεριφορά παρατηρούν και δύο στους πέντε δασκάλους δημοτικών σχολείων.
«Για μεγάλο χρονικό διάστημα τα σχολεία φοβούνταν να αναλάβουν δράση, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μέθοδοι για να εξηγηθεί ακόμη και στις μικρότερες ηλικίες πώς μερικά παιδιά μπορεί να έχουν δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες, όπως στην περίπτωση του γιου μας» γράφει ο Ελτον Τζον που επισημαίνει πως η λέξη ομοφυλόφιλος για πολλούς είναι συνώμυμη με οτιδήποτε αρνητικό, ενοχλητικό, άσχημο.
«Αυτού του τύπου η παρενόχληση δεν επηρεάζει μόνο όσους είναι ομοφυλόφιλοι ή προέρχονται από ομοφυλόφιλες οικογένειες αλλά και οποιονδήποτε είναι διαφορετικός». Και καταλήγει: «Δε θέλουμε ο Ζάκαρι να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των άλλων. Πάνω από όλα θέλουμε να είναι ασφαλής. Είμαστε δε αποφασισμένοι να μεγαλώσει σε έναν κόσμο διαφορετικό από εκείνον όπου εμείς μεγαλώσαμε».