Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε στην μικρή πόλη Castellanza, μια πόλη 14 000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται κοντά στο Μιλάνο της Ιταλίας.
Ο Massimo d’Agostino, κάτοικος αυτής της μικρής πόλης ανέφερε στην τοπική εφημερίδα, ότι η νομοθεσία δεν του επιτρέπει να ταφεί δίπλα στον σύντροφο του στο κοινωτικό νεκροταφείο, που πρόσφατα ξεκίνησε η «διάθεση» τάφων.
Η νομοθεσιά στη Λομβαρδία επιτρέπει την ταφή στον ίδιο τάφο, μόνο ατόμων με δεσμά αίματος ή γάμου. Με αυτό τον τρόπο, η νομοθεσία απαγορεύει στα ΛΟΑΔ αλλά και ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που έχουν απλά υπογράψει σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης , να ταφούν στον ίδιο τάφο.
Βέβαια αυτό δεν ισχύει για οικογενειακούς τάφους, που εκεί είναι προσωπική επιλογή των ιδιοκτητών του οικογενειακού τάφου.
Ο Fabrizio Giachi, δημοτικός σύμβουλος της Castellanza, υπεύθυνος για τα νεκροταφεία της πόλης, ανέφερε οτι ο νόμος είναι ξεπερασμένος αλλά δε μπορεί να κάνει τίποτα μέχρι να αλλάξει η νομοθεσία.
«Το να διατηρείς τη μνήμη ενός αγαπημένου προσώπου είναι νόμιμο δικαίωμα του κάθε πολίτη », αναφέρει ο νεαρός βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος, Giuseppe Civati, και νομαρχιακός σύμβουλος της Λομβαρδίας.«Το δημοκρατικό κόμμα θα εξετάσει το θέμα, ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον υποθέσεις όπως αυτή ».

Πηγή: TETU
Αναδημοσίευση: http://www.avmag.gr/archives/12507