Η πρώτη γενιά ανοιχτά LGBT ατόμων, φτάνει τη μεγάλη ηλικία. Ανά τον κόσμο, αρχίζουν να διαδίδονται νέα και πρωτοβουλίες για τη φροντίδα ανθρώπων, οι οποίοι ανέκαθεν υπήρχαν, αλλά μόλις τώρα γίνονται φανεροί. Σε όλα τα χρόνια ύπαρξής της, η Οργάνωση Ομοφυλοφίλων Αργεντινής (CHA), δεν είχε κάποια επικοινωνία με ηλικιωμένους. Μόνο στο 2010, όμως, με τη θέσπιση του ισότιμου γάμου, δέχθηκαν 30 κλήσεις. Οι ηλικιωμένοι LGBT, αποφασίζουν να το γνωστοποιήσουν. Ποια θέση στον κόσμο τους περιμένει;
Η ένταξη σε μια κοινότητα, προς αποφυγή της μοναξιάς, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι LGBT. Επίσης, πρέπει να υπερβούν το εμπόδιο της ομοφυλοφοβίας, για να έχουν μια καλή σχέση.  Κέντρα και οίκοι ηλικιωμένων, προσφέρουν μια λύση για να δημιουργηθεί μια κοινότητα. Στο Μπουένος Άιρες, από το 2009, λειτουργεί ένα κέντρο για ηλικιωμένους gay και λεσβίες, το οποίο ανήκει στον οργανισμό 'Open Door', που κάθε εβδομάδα διοργανώνει συναντήσεις. Στη Μαδρίτη, μια ομάδα συνταξιούχων gay ηλικιωμένων, σχεδιάζει να ιδρύσει ένα κέντρο περίθαλψης. 
Συνεργάζονται με το συνεταιρισμό '26 Δεκεμβρίου' και έχουν τη στήριξη μιας ομάδας αρχιτεκτόνων, οι οποίοι τους σχεδίασαν, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ένα πολυτελές θέρετρο. Τώρα ελπίζουν να επιδοτηθούν για να ξεκινήσει η κατασκευή. Η διαχείριση μιας αξιοπρεπούς ζωής για την τρίτη ηλικία, αναμφίβολα είναι μια μεγάλη ευθύνη των κυβερνήσεων, οι οποίες πρέπει να φροντίσουν και για την ευημερία των ηλικιωμένων LGBT. 
Για παράδειγμα, μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης στο Κεμπέκ του Καναδά, μαζί με τον LGBT οργανισμό 'Ίδρυμα Ανάγκης', είναι η ανάπτυξη ενός οδηγού για τη φροντίδα των ηλικιωμένων LGBT. Ο οδηγός προσφέρει συμβουλές για τη θεραπεία ηλικιωμένων gay, λεσβιών και τρανσέξουαλ και απευθύνεται σε όσους είναι στο κοντινό περιβάλλον αυτού του πληθυσμού, όπως οι συγγενείς, οι νοσοκόμοι και τα ειδικά ιδρύματα. Στόχος του οδηγού είναι να προστατεύσει την ασφάλεια και αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων LGBT, εξασφαλίζοντας ισότιμη φροντίδα και αποφυγή ομοφυλοφοβικών καταστάσεων.
Τα έξοδα για την έκδοση του οδηγού, μαζί με αφίσες και φυλλάδια, έφτασαν τα 400.000 δολάρια. Το σεξ παραμένει ένα θέμα γεμάτο προκατάληψη για τα γηρατειά. Μοιάζει σα να υπάρχει η πεποίθηση πως οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν (ή, χειρότερα, δεν πρέπει) να κάνουν σεξ. Τα πράγματα χειροτερεύει ένα διαρκές στίγμα για τους ηλικιωμένους LGBT: Η ασυδοσία. Πρέπει να ξεχνάμε το σεξ μετά τα 50; Φυσικά όχι. 
Η τρίτη ηλικία υφίσταται στα site γνωριμιών και εμφανίζεται σα μια κατηγορία στο σύμπαν της πορνογραφίας. Ένα παράδειγμα είναι το site "Older4me", το οποίο προσφέρει μια πλατφόρμα για επαφή μεταξύ μεγαλυτέρων ανδρών, ενώ επίσης κατασκευάζει περιεχόμενο πολυμέσων σεξουαλικού χαρακτήρα.