Απιστία και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Πώς μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη υγεία εκείνου που απατάει αλλά και του/της συντρόφου του.
Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η εταιρία Durex, το 1/5 των Ελλήνων που έχουν μόνιμη σχέση παραδέχτηκε πως έχουν απιστήσει. Πιο αναλυτικά, το 22% των Ελλήνων ανδρών απάντησε πως δεν είναι πιστό στη σχέση του ενώ ακολουθούν οι Ιταλοί με 18% και οι Γερμανοί με 11%.
Όσο για τις γυναίκες, το 9% παραδέχτηκε πως έχει απατήσει το μόνιμο σύντροφό τους.
Στην ερώτηση για την πρώτη τους ερωτική επαφή, ένας στους τρεις δήλωσε πως δε χρησιμοποίησε κανένα απολύτως μέτρο προφύλαξης. Το 28% των ανδρών έκανε για πρώτη φορά σεξ ενώ ήταν σε περιστασιακή σχέση ενώ το 33% βρισκόταν σε μόνιμη. Τα ποσοστά στις γυναίκες είναι 10% και 64% αντίστοιχα.
Από εκείνους που στην πρώτη τους ολοκληρωμένη επαφή δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό το 37% υποστηρίζουν πως πήραν το ρίσκο έχοντας εμπιστοσύνη στον άλλο. Ωστόσο, ένας στους τέσσερις είπαν πως δεν ήταν βέβαιοι για το αν στο παρελθόν ο/η σύντροφός τους είχε μολυνθεί.
Το 18% των ανδρών παραδέχεται πως μετανιώνει για το λάθος του και το 68% συμφωνούν ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερο ενημερωμένοι σχετικά με το HIV/AIDS.
Παράλληλα, οι Έλληνες απάντησαν στην έρευνα πως είχαν κατά μέσο όρο 30 διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους. Ακολουθούν οι Ισπανοί με 20, οι Γάλλοι με 19 και οι Γερμανοί με 17.
Οι Ελληνίδες είχαν κατά μέσο όρο 10 συντρόφους, οι  Ιταλίδες 8 ενώ προηγούνται οι Γερμανίδες με 12.