Το θέμα «γκέι σταρ» είναι πολυδαίδαλο και πολυσυζητημένο. Ξέρεις καλά ότι πολλοί από τους ηθοποιούς και τους τραγουδιστές που βλέπεις στην τηλεόραση και τα περιοδικά, και τη δουλειά των οποίων απολαμβάνεις να καταναλώνεις, «την κουνάν την αχλαδιά», είναι βέβαιο, αλλά δεν το λένε. Δεν το αποκαλύπτουν. Κι αυτό επιφανειακά μπορεί να μοιάζει οξύμωρο, καθώς στα 10s ζούμε, οι γκέι πια είναι πιο αποδεκτοί στην κοινωνία — και δη στη showbiz.

Αλλά κι όμως, η καριέρα για έναν ομοφυλόφιλο άντρα σταρ είναι το βιός του, και οι γκέι σταρ αποδεδειγμένα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ακόμα και στην εποχή μας. 



Ωστόσο, το να ζεις ένα ψέμα, με χιλιάδες κοριτσάκια να υγραίνουν τα βρακάκια τους στη θύμησή σου και μια γυναίκα-μούσι, η οποία σε εξιτάρει όσο ένα κομοδίνο δίπλα σου, δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο Ρίκι Μάρτιν βλέποντας ότι η καριέρα του, όποια ήταν αυτή, δεν είναι και στα ντουζένια της, «βγήκε από την ντουλάπα» και αποκάλυψε αυτό που ξέραν όλοι. Ποιοι άλλοι διστάζουν; Πάρα πολλοί. Ο ντουνιάς βοά για τους Τομ Κρουζ και τους Τζον Τραβόλτες του κόσμου, ενώ το Gawker ετοίμασε μια ολόκληρη λίστα με ανθρώπους που είναι γνωστό σε όλους ότι είναι γκέι αλλά δεν το έχουν δηλώσει επισήμως, από τον Κέβιν Σπέισι μέχρι τον Ζάκαρι Κουίντο (τον «Σποκ» του νέου «Σταρ Τρεκ») κι από την Κουίν Λατίφα μέχρι τον πιτσιρικά εκείνο από το «Gossip Girl».

Γιατί ΟΚ, θες να κάνεις καριέρα, αλλά μερικές φορές το προφανές πρέπει να αναγνωρίζεται. Αλλιώς ρέπεις προς την υποκρισία.