Ένας εφευρέτης στη Νότια Αφρική ανέπτυξε μια πανέξυπνη εφεύρεση: Ένα προφυλακτικό που φοριέται εύκολα, σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.
Ονομάζεται Pronto και είναι πολύ πιο εύχρηστο από τα προϊόντα που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά και θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να προστατεύουν τους εαυτούς τους.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο blog 'Springwise' στις 18 Οκτωβρίου, ο εφευρέτης του, Willem van Renburg, εξήγησε πως το ότι ζει στη χώρα που είναι η πιο προσβεβλημένη από το AIDS σε όλον τον κόσμο, τον παρακίνησε να δημιουργήσει ένα καλύτερο προφυλακτικό. 
"Το προφυλακτικό περιέχεται σε μια συνηθισμένη συσκευασία, αλλά παίζει και το ρόλο του εφαρμοστή, σα μια θήκη", περιγράφει στο Springwise. Στο site υπάρχει και ένα βίντεο με οδηγίες, για την εφαρμογή του προφυλακτικού: Σπας στα δύο τη θήκη, τεντώνεις τον πλαστικό εφαρμογέα, τον τραβάς κάτω μέχρι την άκρη του πέους και αφαιρείς τον εφαρμογέα, όλα με μια κίνηση.
Μετά από χρόνια ανάπτυξης και ελέγχων, το Pronto είναι έτοιμο και θα διατεθεί ευρέως στην αγορά. Πωλείται στη Νότια Αφρική από το Φεβρουάριο και η εταιρεία έχει τα δικαιώματα της παγκόσμιας διανομής. Η πρώτη διεθνής άδεια, ήδη δόθηκε σε μια σουηδική εταιρεία, σύμφωνα με τους κατασκευαστές.
Το Pronto όμως έχει ένα κόστος: Το πακέτο με τα τρία προφυλακτικά κοστίζει περίπου 3 ευρώ.
Σε αυτήν τη χώρα και άλλες εταιρείες αναπτύσσουν προφυλακτικά. Για παράδειγμα, η βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας 'Futura Medical', δημιούργησε ένα νέο προφυλακτικό, το μοντέλο CSD500, που το εσωτερικό του είναι καλυμμένο με αγγειοδιασταλτικό ζελ, το οποίο αυξάνει τη ροή του αίματος και δημιουργεί μεγαλύτερη στύση και για πιο πολύ χρόνο. Το προϊόν σύντομα θα πάρει το πράσινο φως από τις αρχές και η εταιρεία Durex που ειδικεύεται στα προφυλακτικά ανακοίνωσε ότι θα τα παρουσιάσει στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του χρόνου.