1. Διάλειμμα και ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της προπόνησης!

Ο σωστός χρόνος ξεκούρασης μεταξύ των σετ είναι το ίδιο σημαντικός όσο η επιβάρυνση. Φρόντισε να πίνεις λίγο νερό όταν ο οργανισμός σου το ζητάει.

2. Slow για ενδυνάμωση & Fast για γράμμωση!

Κάνε πολλές επαναλήψεις γρήγορα με λίγα κιλά αν θες γράμμωση και λίγες επαναλήψεις αργά με περισσότερα κιλά αν θες ενδυνάμωση.

3. Μην ακολουθείς συνεχώς το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής!

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το σώμα σου προσαρμόζεται στις ασκήσεις που εκτελείς, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα. Για να μην παραμείνεις στάσιμος, δοκίμαζε να αλλάζεις την προπόνησή σου κάθε 1,5-2 μήνες.

4. Μην ξεχνάς την προθέρμανση στην αρχή και τις διατάσεις στο τέλος!

Το ζέσταμα και οι διατάσεις είναι απαραίτητα στοιχεία κάθε προπόνησης. Αν τα αμελήσεις, αυξάνεις τις πιθανότητες να τραυματίσεις τους μυς σου.

5. Κάψε λίπος έξυπνα!

Η αυξομείωση της έντασης σε αερόβιο πρόγραμμα, όπως το τρέξιμο, αυξάνει τις καύσεις του μεταβολισμού καίγοντας πιο εύκολα το λίπος που έχει καλύψει το σώμα σου. Δοκίμασε να τρέξεις 30 λεπτά ως εξής: κάθε 5-6 λεπτά αργό τρέξιμο και μετά 2-3 λεπτά τρέξιμο στη μεγαλύτερη ένταση που μπορείς.

6. SIX PACK κοιλιακοί!

Οι δυνατοί κοιλιακοί αυξάνουν τις επιδόσεις σου σε όλες τις ασκήσεις, βελτιώνουν την ισορροπία του σώματος και προσελκύουν πάντα τα γυναικεία βλέμματα. Γύμνασε τους καλά και σωστά και μην ξεχνάς να γυμνάσεις και τους ραχιαίους σου μαζί ΠΑΝΤΑ.

7. Δυνατά γόνατα σημαίνει δυνατός τετρακέφαλος!


Τα γόνατα δέχονται καθημερινά πολλές επιβαρύνσεις. Τα τραυματισμένα γόνατα είναι από τους πιο συχνούς τραυματισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα προστατέψεις είναι να δυναμώσεις τους τετρακέφαλους.

8. Ποτέ μην τα παρατάς!

Πολλές φορές θα νιώσεις έντονη κούραση, ίσως και απογοήτευση, από καθημερινά προβλήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να επιμείνεις και να μην παρατήσεις την προπόνησή σου. Έτσι θα καταφέρεις να ανέβεις επίπεδο και να καθαρίσεις το μυαλό σου από τα προσωπικά προβλήματά σου ή και να βρεις λύση σε αυτά.

9. Γύμνασε το μυαλό σου!

Η αυτοσυγκέντρωση κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα μπορεί να ανεβάσει μέχρι και 40% την επίδοσή σου. Δοκίμασε πριν από έναν αγώνα να ακούς τη μουσική που σε πωρώνει, κλείσε τα μάτια και φαντασιώσου τον αγώνα σου,επικεντρώσου στο στόχο σου χωρίς να σε κατακλύζουν άλλες σκέψεις και θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.

10. Mister PERFECT FIT!

Ακολούθησε όλα τα παραπάνω και θα με θυμηθείς!!!

by Χριστίνα Πάζιου