Ένας έφηβος έλαβε μια συγγνώμη και 4.000 λίρες σαν αποζημίωση, όταν αστυνόμοι της μητροπολιτικής αστυνομίας τον εμπόδισαν να φωτογραφίσει μια στρατιωτική παρέλαση, λέγοντας πως ήταν "επικίνδυνος, ηλίθιος και gay".
Ο Jules Mattsson ήταν 15 ετών όταν παρακολούθησε μια παρέλαση στο Romford, στο Βορειοανατολικό Λονδίνο, τον Ιούνιο του 2010.
Οι δικηγόροι του κυρίου Mattsson δήλωσαν πως κατά τη δημόσια εκδήλωση, ένας επιθεωρητής της αστυνομίας του είπε ότι αποτελεί "δημόσιο κίνδυνο" και πως με τη φωτογραφική του μηχανή έχει "αντικοινωνική συμπεριφορά".
Πρόσθεσαν: "Περιέγραψε τη φωτογράφιση της παρέλασης σα "χαζή", "gay" και "ηλίθια" πράξη.
Όταν (ο Jules) εξακολούθησε να δηλώνει τη νομιμότητα της συμπεριφοράς του, ο επιθεωρητής είπε ότι ήταν "επικίνδυνο", καθώς ήταν "πιθανό να ποδοπατηθεί από τους στρατιώτες κατά την παρέλαση." 
Οταν αρνήθηκε να σταματήσει να παίρνει φωτογραφίες και να καταγράφει τη συνομιλία του με τον επιθεωρητή, συνελλήφθη για διατάραξη κοινής ησυχίας.
Ο αστυνομικός του είπε: "Φέρθηκες χαζά, έψαχνες σαν ηλίθιος και ομοφυλόφιλος".
Ο Chez Cotton, από τη νομική φίρμα 'Bindmans LLP', είπε ότι ο επιθεωρητής "προσπάθησε να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του με σοκαριστικό και παράλογο τρόπο".
Η μητροπολιτική αστυνομία επιβεβαίωσε το συμβιβασμό και τη συγγνώμη προς το 16χρονο, ο οποίος τώρα εργάζεται σαν επαγγελματίας φωτογράφος, λέγοντας πως "απέτυχε να σεβαστεί την ελευθερία του τύπου". 
Ο Ben Summerskill, γενικός διευθυντής του Stonewall, δήλωσε: "Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα το γεγονός ότι ακόμα και τώρα οι αστυνομικοί της μητροπολιτικής αστυνομίας έχουν το θάρρος να χρησιμοποιούν τέτοια ομοφοβική γλώσσα.
Κάνει περαιτέρω ζημιά στην πεποίθηση ότι η μητροπολιτική αστυνομία έχει την ικανότητα να προστατεύει την gay κοινότητα στο Λονδίνο".