Η αστυνομία διατάχθηκε να διεξάγει έρευνα κατά του gay φοιτητή της ιατρικής Ariff Alfian Rosli, ο οποίος σύμφωνα με αναφορές παντρεύτηκε έναν Ιρλανδό το Σαββατοκύριακο.
Η αναφορά κατετέθη από τη μουσουλμανική μη κυβερνητική οργάνωση, 'Kepong Islamic Youth Organisation' (PBIK), στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στη Sentul, σήμερα το πρωί.
"Κάνουμε αναφορά στην αστυνομία, στο όνομα των Μαλαισιανών, ενάντια στο Μαλαισιανό νέο που ντρόπιασε το όνομα της χώρας μας, τη θρησκεία μας και τη φυλή μας.
Θέλουμε να ασκήσουμε πίεση στο υπουργείο παιδείας και σε εταιρείες που σχετίζονται με την κυβέρνηση, οι οποίες στηρίζουν οικονομικά φοιτητές για να σπουδάσουν στο εξωτερικό, να διασφαλίζουν πως η ισλαμική και Μαλαισιανή ταυτότητα αυτών των φοιτητών είναι ισχυρή", δήλωσε ο πρόεδρος του PBIK, Norizan Ali.
Ο Ariff, 28 χρόνων, ο οποίος σπούδαζε στο πανεπιστημιακό κολλέγιο του Δουβλίνου, αρχικά είχε αναφερθεί σα αγνοούμενος. Είναι πρώην λήπτης υποτροφίας από την εταιρεία 'Petronas'.
Εν τω μεταξύ, ο πρεσβευτής της Μαλαισίας στην Ιρλανδία, Ramli Naam, επιβεβαίωσε ότι τα ίχνη του Arif έχουν εντοπιστεί, αλλά δεν ήταν σε θέση να αποκαλύψει πού, αφού αυτό απαγορεύεται από την ιρλανδική αρχή προστασίας δεδομένων.
Ο Norizan δήλωσε επίσης ότι η PBIK είναι ενάντια σε κάθε προσπάθεια ένταξης της λεσβιακής, gay, αμφιφυλοφιλικής και τρανσέξουαλ κουλτούρας.
"Οι Μουσουλμάνοι της Μαλαισίας πρέπει να τηρούν τους ισλαμικούς νόμους και τους νόμους της χώρας μας, ακόμα και όταν βρίσκονται στο εξωτερικό", πρόσθεσε.