Ένας φοιτητής από τη Μαλαισία, του οποίου η οικογένειά του τον είχε αναφέρει ως αγνοούμενο αφού είχε σταματήσει να επικοινωνεί μαζί της πριν από τρία χρόνια, βρέθηκε όταν έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω Ίντερνετ οι φωτογραφίες του από την τελετή του συμφώνου συμβίωσης στην οποία μετείχε.
Ο Ariff Alfian Rosli πήγε στην Ιρλανδία για να σπουδάσει το 2003, η οικογένειά του όμως είπε πως σταμάτησε να απαντά στις προσπάθειές της να επικοινωνήσει μαζί του το 2008, σύμφωνα με ρεπορτάζ του 'Asia One'.
Με υποτροφία από την μαλαισιανή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, 'Petronas', ο Ariff ήταν φοιτητής στο πανεπιστημιακό κολλέγιο του Δουβλίνου.
Όταν έκοψε την επικοινωνία με τους συγγενείς του, οι γονείς του έκαναν αναφορά ότι αγνοούνταν στη χώρα τους και την Ιρλανδία, ταξιδεύοντας 8 φορές διασχίζοντας ολόκληρο τον κόσμο στην προσπάθειά τους να τον βρουν.
Μόνο όμως όταν οι επίσημες φωτογραφίες από την ένωση του Ariff με έναν άλλον άνδρα αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, οι γονείς του έμαθαν πού βρισκόταν. Από τότε γράφουν στον Ariff, καλώντάς τον να επιστρέψει στη Μαλαισία.
Η Ιρλανδία ψήφισε το νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης, πέρυσι.
Το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης έγινε το φετινό Ιανουάριο, περισσότερο από ένα μήνα νωρίτερα από τη σχεδιασμένη έναρξη των τελετών.
Το κανονικό χρονοδιάγραμμα δεν τηρήθηκε, εξαιτίας της κακής υγείας ενός από τους σχετιζόμενους.