Ένας πολιτικός του συντηρητικού κόμματος από τις ΗΠΑ έχει δωρίσει αφειδώς το σπέρμα του σε έναν αριθμό γυναικών στη Νέα Ζηλανδία χωρίς να το πει στη γυναίκα του ή στους γιατρούς γονιμότητας.
Ο Bill Johnson, ο οποίος έθεσε ανεπιτυχώς υποψηφιότητα για κυβερνήτης της Αλαμπάμα το 2009, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2011 εργαζόμενος σε χριστιανική εκκλησία.
Χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο 'chchbill' στα μητρώα δωρητών στο Ίντερνετ για να γνωρίσει γυναίκες που επιθυμούσαν να μείνουν έγκυες.
Ο Johnson συζήτησε για δωρεά με τουλάχιστον εννέα γυναίκες και οι τρεις είναι τώρα έγκυες, ενώ έδωσε σπέρμα σε άλλες τρεις τον περασμένο μήνα.
Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των ειδικών γονιμότητας, που λένε ότι οι χορηγοί δε θα πρέπει να δίνουν σπέρμα σε περισσότερες από τέσσερις οικογένειες, για να αποφεύγεται η κατά λάθος αιμομιξία και να μειώνεται το άγχος των δωρητών, μήπως συναντήσουν τυχαία τα παιδιά.
Σύμφωνα με την Herald της Νέας Ζηλανδίας, ο Johnson πιστεύει ότι έμεινε μέσα στα όρια, όπως ανέφερε.
Παραδέχτηκε όμως ότι μερικές από τις γυναίκες αγνοούσαν τις άλλες δωρεές του.
Είπε ότι δεν ήταν σε θέση να αποκτήσουν παιδιά με τη σύζυγό του, Kathy, η οποία παραμένει στις ΗΠΑ.
Αν και η γυναίκα του ήξερε ότι ήθελε να γίνει δότης σπέρματος, αγνοούσε τις εγκυμοσύνες και αυτός δεν σκόπευε να της το πει έως ότου τα παιδιά να γεννηθούν.
Οι γυναίκες που δώρισε το σπέρμα συμπεριλαμβάνουν και λεσβιακά ζευγάρια - παρά το γεγονός ότι συμμετέχει σε εκστρατείες μιας συντηρητικής χριστιανικής πλατφόρμας, η οποία αντιτίθεται στο γάμο των ομοφυλοφίλων.