Ευτυχώς στις ημέρες μας, η εικόνα των LGBT στην Ισπανία είναι πιο ορατή και μπορεί να θεωρηθεί η καλύτερη και πιο ξεκάθαρη στην ιστορία. Δεν μπορεί όμως κανείς να πιστέψει πως κατά το παρελθόν οι gay, οι λεσβίες, οι αμφιφυλόφιλοι και οι τρανσέξουαλ άνθρωποι δεν υπήρξαν ποτέ, ή ότι ήταν μονίμως και εντελώς κρυμμένοι, ή ότι δεν υπήρξε καμμία εποχή που να τους αποδέχτηκε σα φυσιολογικούς. 
Έτσι, αν και αυτό είναι άγνωστο στην πλειοψηφία, το Ισλάμ στην Ισπανία ήταν ανοιχτό στην έκφραση δημοσίως της ομοφυλοφιλικής τρυφερότητας ανάμεσα στους συνηθισμένους ανθρώπους και σε πρόσωπα της πολιτικής ή της λογοτεχνίας. 
Ένα παράδειγμα αυτού βρίσκεται στο μαγευτικό Χαλιφάτο της Κόρδοβα όπου ακόμα και οι gay, σαν να ήταν η σημερινή γειτονιά της Chueca για τους ομοφυλόφιλους, είχαν τη δική τους συνοικία που ονομαζόταν Derb Ibn Zaydun.
Το ίδιο αξιοσημείωτες είναι οι φιγούρες μερικών χαλίφηδων, όπως του διάσημου Ραχμάν III (ο πρώτος χαλίφης των Ουμαγιαδών στην Κόρδοβα), που είχε ανοιχτά αμφιφυλόφιλους στρατιώτες Hish. Μια συνθήκη η οποία αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στηριζόταν στους άνδρες εραστές που είχε στην υπηρεσία και τη διάθεσή του.
Και ας μην ξεχνάμε το βασιλιά Al-Mutamid Seville, ο οποίος έζησε μια όμορφη ερωτική σχέση με τον ποιητή Ibn Ammar. Τόσο βαθύς ήταν ο έρωτάς του, ώστε ο βασιλιάς αποφάσισε να γίνει από τους πιο ισχυρούς άνδρες στην Ισπανία, για να κάνει τα πάντα για τον έχει κοντά του.
Με όλες αυτές τις ενδείξεις φαίνεται ότι η αποδοχή και ο σεβασμός προς την LGBT κοινότητα δεν είναι κάτι καινούριο και τα είχαν αναπτύξει οι πρόγονοί μας ξεκάθαρα και φυσικά, σε πολλές περιπτώσεις. Αυτό είναι ένα παράδειγμα για την κοινωνία μας που μερικές φορές σαρώνει τα ήθη και τις αξίες που επικρατούσαν κατά το παρελθόν.
Ένα νέο μάθημα ιστορίας!