Ο αρχηγός ενός χριστιανικού πολιτικού κόμματος, χρησιμοποίησε τη μηνιαία στήλη του σε μια θρησκευτική εφημερίδα, για να γράψει στους αναγνώστες πως ο καιρός "της υποταγής, του φόβου και της απραξίας" απέναντι στο κίνημα για τα δικαιώματα των  gay τελείωσε και θα πρέπει "να ξεσηκωθούν" και "δυναμικά να αντιμετωπίσουν" τις φιλοδοξίες των "ηγετών" του κινήματος. Τα σχόλια του Alan Craig' δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα της Εκκλησίας της Αγγλίας και ανατυπώθηκαν στο προσωπικό του blog, 'η οπτική του Alan', με τίτλο: 'Αντιμετωπίζοντας την Gayστάπο'.
Ο πρώην υποψήφιος για τη δημαρχία του Λονδίνου, ξεκινά συγκρίνοντας τα τελευταία επιτεύγματα για τα δικαιώματα των gay, με τις πολιτικές συγκρούσεις των Ναζί, πριν το ξέσπασμα του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. 
Η τωρινή στήριξη του πρωθυπουργού στο γάμο των gay, παρομοιάζεται με τη συμφωνία του Μονάχου το 1938, κατά την οποία ο Βρετανός Neville Chamberlain επιχείρησε να κατευνάσει το Χίτλερ, επιτρέποντας στη Γερμανία να προσαρτήσει τη Σουδητία της Τσεχοσλοβακίας.
Κάνει επίσης αναφορά στις 'ανικανοποίητες' φιλοδοξίες της 'Gayστάπο'.
Παραθέτει από το βιβλίο του Εκκλησιαστή: "Κάποτε κάποιος είπε, υπάρχει χρόνος για να μιλήσεις και χρόνος για να σωπάσεις... χρόνος για ειρήνη και χρόνος για πόλεμο". 
Στη μεταφορά του, ο γάμος των gay είναι η προσάρτηση της Σουδητίας: "Θα μπορούσε η εισβολή στην Πολωνία, να είναι ο καταλύτης για τον πόλεμο και μια πολιτισμική αντεπίθεση".
Συνεχίζει για την Gayστάπο: "Θέλει να αλλάξει τη γλώσσα μας, να χειραγωγήσει την κουλτούρα μας και γι αυτό επιβάλλουν την οπτική τους για τον κόσμο, σε όλους εμάς. Η πολιτιστική κυριαρχία είναι ο στόχος τους και η φασιστικού τύπου αδιαλλαξία για την πολιτικά λανθασμένη διαφωνία, είναι το όπλο τους".
Καταλήγει: "Για τους Χριστιανούς, η περίοδος της σιγής, του φόβου και της αναμονής στη γωνία, τελείωσε. 'Ποιον να στείλω, είπε ο Κύριος' και ποιος θα πάει για εμάς;
Τώρα είναι ο καιρός για τους ανθρώπους με θάρρος να ξεσηκωθούν και να υπερασπιστούν το γάμο, τα παιδιά μας και τα ίδια τα θεμέλια του πολιτισμού μας".
Κατά την ώρα της δημοσίευσης του άρθρου, ο κύριος Alan Craig δεν είχε κάνει κάποιο σχόλιο. Επίσης το PinkNews.co.uk, δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με την εφημερίδα της Εκκλησίας της Αγγλίας, η οποία είχε δημοσιεύσει το άρθρο αρχικά.
Η Συμαχία των Χριστιανών Ανθρώπων, απάντησε με ένα φωνητικό μήνυμα προς το PinkNews.co.uk, για να απευθυνθούμε προσωπικά στον κύριο Alan Craig.
Η Εκκλησία της Αγγλίας δήλωσε σήμερα το πρωί πως δεν είναι ενήμερη για την εφημερίδα, ούτε μπορεί να σχολιάσει το περιεχόμενό της, επειδή η εφημερίδα δημοσιεύει ανεξάρτητα από αυτήν, θρησκευτικά νέα.
Ο Ben Summerskill, διευθυντής της οργάνωσης Stonewall, είπε: "Δεδομένων των φρικτών καταστάσεων του Ολοκαυτώματος, είναι βαθύτατα ανησυχητικό και πολύ προσβλητικό ότι η εφημερίδα της Εκκλησίας της Αγγλίας επέλεξε να συγκρίνει τους υποστηρικτές της ισότητας με τους Ναζί.
Είμαστε σίγουροι πως πολλοί διαφημιστές της εφημερίδας, όπως το πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, θα ενοχληθούν βαθύτατα όταν διαβάσουν αυτό το άξεστο και ομοφυλοφοβικό άρθρο".
Η εφημερίδα της Εκκλησίας της Αγγλίας περιγράφει τον εαυτό της ως "την πιο πολυαναφερόμενη εκκλησιαστική εφημερίδα στο βρετανικό τύπο τα τελευταία χρόνια" και "την κύρια πηγή νέων του αγγλικανικού κόσμου".
Ισχυρίζεται πως είναι 'η αυθεντική εκκλησιαστική εφημερίδα' και μία από τις παλαιότερες στον κόσμο, αφού έχει ιδρυθεί το 1828.
Αναζητώντας ακροατήριο στους Ευαγγελιστές, πουλάει 8.000 αντίτυπα την εβδομάδα, σε σχέση με την πιο δημοφιλή εφημερίδα Εκκλησιαστικοί Times, που πουλάει 29.000. 
Ο Alan Craig είναι αρχηγός της Συμμαχίας των Χριστιανών ανθρώπων από το 2004. Το κόμμα δεν έχει εκλεγμένο βουλευτή, αλλά έχει κερδίσει σε μερικές εκλογές τοπικών συμβούλων.