Λευκωσία: 
Το σύνολο των τοπικών εφημερίδων, ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών, αναφέρεται πρωτοσέλιδα στην παράνομη σύλληψη στην κατεχόμενη Λευκωσία του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, για ερωτικό αδίκημα, όπως υποστηρίζεται στον Τύπο. Ο τ/κ Τύπος αναφέρεται λεπτομερώς στο "αδίκημα" αυτό και όπως υποστηρίζεται "ο κ. Σαρρής και ένας έποικος 17 ετών βρέθηκαν γυμνοί σε σπίτι στην κατεχόμενη Λευκωσία".

Ο συνήγορος του Μιχάλη Σαρρή απέρριψε την κατηγορία συνουσίας με τον ανήλικο ονόματι Μεχμέτ Καχραμάν, από την Αλεξανδρέττα, και είπε ότι αυτός έκανε μασάζ στον πρώην Υπουργό Οικονομικών έναντι αμοιβής της τάξης των 20 ευρώ.

Οι εφημερίδες αναφέρουν ότι ο κ. Σαρρής είναι από τους καλύτερους οικονομολόγους στην Κυπριακή Δημοκρατία και ότι είναι επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών στη συμβουλευτική ομάδα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις συνομιλίες.


Λεγόμενο δικαστήριο στα κατεχόμενα διέταξε την τριήμερη κράτηση του Μιχάλη Σαρρή, του νεαρού και του ιδιοκτήτη του σπιτιού Μαχμούτ Μπασαρίρ ενώ άλλο παιδί ηλικίας 14 ετών που φέρεται να σχετίζεται με το όλο θέμα θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον «δικαστηρίου».

Η «Κίπρις» δημοσιεύει φωτογραφία του κ. Σαρρή και του νεαρού, οι οποίοι φορούν χειροπέδες μετά τη «σύλληψή» τους.

Ο αρθρογράφος της «Γενί Ντουζέν», Σινάν Ντιρλίκ, γράφει ότι είναι ντροπή στην εποχή μας να συλλαμβάνονται άνθρωποι με την κατηγορία ομοφυλοφιλικών σχέσεων και ότι τέτοια απαρχαιωμένη «νομοθεσία» ισχύει μόνο σε κάποιες χώρες της Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

Η «Χαμπερντάρ» στεγάζει το θέμα πρωτοσέλιδα με τον τίτλο «Οικονομική επαναπροσέγγιση».

Δημοσιεύει επίσης φωτογραφία του σπιτιού που ανήκει στον Μαχμούτ Μπασαρίρ με τη λεζάντα : «Η ερωτική φωλιά του Σαρρή».

Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη και γίνονται παραστάσεις προς δύο κατευθύνσεις.

Η μια για να πετύχει όσο το δυνατόν καλύτερης μεταχείρισης κατά την κράτησή του και η δεύτερη για απελευθέρωσή του.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι αναφορά για το θέμα έγινε και στη χθεσινή συνάντηση Προέδρου Χριστόφια με τον Ντερβίς Έρογλου.

Από εκείνη την ώρα, είπε, άρχισαν οι παραστάσεις για απελευθέρωση του κ. Σαρρή.

Αναλυτικά:
Αίσθηση προκάλεσε στην κοινή γνώμη της Κύπρου η σύλληψη του πρώην υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στα κατεχόμενα για ερωτικό αδίκημα, όπως χαρακτηρίστηκε. Το θέμα προσέλαβε διαστάσεις και ξεπέρασε τα σύνορα της Κύπρου, αφού ο κ. Σαρρής είναι γνωστός για τις γνώσεις του σε θέματα οικονομικής φύσεως και η γνώμη του ήταν βαρύνουσα.

Ο κ. Σαρρής ετέθη υπό τριήμερη κράτηση και σύμφωνα με πληροφορίες κατεβλήθησαν προσπάθειες εκ μέρους της κυβέρνησης της Δημοκρατίας όπως ο κ. Σαρρής μη οδηγηθεί στα κελιά, αλλά κρατηθεί σε άλλο χώρο, αν δεν είναι δυνατό να αφεθεί ελεύθερος.

Η υπόθεση περιπλέκεται, επειδή σε αυτήν εμπλέκεται, σύμφωνα με τη λεγόμενη Αστυνομία του ψευδοκράτους, και ανήλικος 15 ετών. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και 18χρονος, επίσης από τα κατεχόμενα. Ο κ. Σαρρής συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης και χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Έρογλου - Χριστόφια ενημερώθηκε σχετικά με τη σύλληψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε πως εναντίον του κ. Σαρρή εξεδόθη «διάταγμα» τριήμερης κράτησης.

Στο πλαίσιο χθεσινών δηλώσεών του σχετικά με την ενημέρωση των Αρχών της Δημοκρατίας για τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα περί «συλλήψεως» του κ. Σαρρή από την «αστυνομία» του ψευδοκράτους για ερωτικό αδίκημα, στο οποίο εμπλέκονται και ανήλικοι, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι «για το συγκεκριμένο θέμα έχει επικοινωνήσει ο Ελληνοκύπριος -μέλος της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα- με τον αξιωματικό - Σύνδεσμο Αρχηγείου Αστυνομίας και μας ενημέρωσε για τη σύλληψη χθες το βράδυ του συγκεκριμένου προσώπου από τις κατοχικές Αρχές».

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Σαρρής συμμετείχε στην ομάδα της κυπριακής κυβέρνησης που συζητά την οικονομική πτυχή του Κυπριακού. Όπως μετεδόθη από διάφορα ΜΜΕ, η λεγόμενη αστυνομία του ψευδοκράτους συνέλαβε τον κ. Σαρρή με την κατηγορία ότι υπέπεσε σε ερωτικό αδίκημα με δύο ανήλικους και έναν ενήλικα για σεξουαλική σχέση ενάντια στους νόμους της φύσης.

Σύμφωνα με μία εκδοχή, ο κ. Σαρρής συνελήφθη σε δωμάτιο σπιτιού, ενώ σύμφωνα με άλλη εκδοχή συνελήφθη σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που προέρχονται από τα κατεχόμενα και δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν, η λεγόμενη αστυνομία φέρεται να ισχυρίζεται ότι ο κ. Σαρρής συνελήφθη να προβαίνει σε άσεμνη πράξη με 15χρονο, ενώ στο ίδιο δωμάτιο βρισκόταν ένα ακόμη πρόσωπο ηλικίας
18 ετών.