Το πεντάγωνο αποφάσισε ότι οι στρατιωτικοί ιερείς θα μπορούν να τελέσουν τελετές ενώσεων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, είτε εντός είτε εκτός μιας στρατιωτικής εγκατάστασης.
Η απόφαση ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον υπεύθυνο προσωπικού του πενταγώνου, σε συνέχεια της κατάργησης την 20η Σεπτεμβρίου του νόμου που απαγόρευε σε gay και λεσβίες να υπηρετούν ανοιχτά στο στρατό. 
Μερικά μέλη του κονγκρέσου έχουν αντιρρήσεις όσον αφορά την τέλεση από στρατιωτικούς ιερείς ενώσεων ομοφυλόφιλων, λέγοντας πως κάτι τέτοιο παραβιάζει το νόμο υπεράσπισης της πράξης του γάμου, του 1996. 
Το πεντάγωνο λέει πως ένας στρατιωτικός ιερέας μπορεί να χοροστατήσει σε οποιαδήποτε ιδιωτική τελετή, αλλά δεν είναι απαραίτητος αν η παρουσία του έρχεται σε σύγκρουση με τα όποια θρησκευτικά ή προσωπικά πιστεύω του.
Το πεντάγωνο επίσης δηλώνει πως η ιδιοκτησίες του υπουργείου άμυνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ιδιωτικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων θρησκευτικών και άλλων τελετών, όπως ενώσεων ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου, εφόσον δεν απαγορεύεται από κρατικούς ή τοπικούς νόμους.