Για πρώτη φορά, το γαλλικό κράτος, έθεσε υπό την αιγίδα του, ειδική τελετή μνήμης σε ομοφυλόφιλο θύμα του ολοκαυτώματος. Η τελετή μνήμης πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην εκκλησία Saint-Roch στο Παρίσι.
Πάνω από 200 άτομα συμμετείχαν στην ειδική τελετή μνήμης. Ο Marc Laffineur, γενικός γραμματέας του Υπουργείου αμύνης και αγωνιστών πολέμου, εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή του γραφείου του.  Ο πρέσβης της Τσεχίας, πολιτικοί, μέλη ΛΟΑΔ οργανώσεων τίμησαν σε ειδική τελετή στο Παρίσι τη μνήμη του Rudolf Brazda.
Ο ηθοποιός Laurent Spielvogel διάβασε αποσπάσματα από τη βιογραφία του Rudolf Brazda, με συχνές αναφορές στη καθημερινή ζωή των ομφυλοφίλων κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ο Yves Lescure, διευθυντής του Ιδρύματος για τη μνήμη του ολοκαυτώματος (Fondation pour la Mémoire de la Déportation), θέλησε να υπογραμμίσει μέσα στην παρέμβασή του, την ιστορική αλήθεια της καταστολής των ομοφυλόφιλων από τους Ναζί και τη σημασία της επαγρύπνησης σήμερα, καθώς και στο στιγματισμό ατόμων λόγω των «σεξουαλικών επιλογών» τους.

Περισσότερα στο Avmag.gr